Quantcast
Γεωργαντάς για sms: Θα σταματήσουν από τις 15 Μαΐου - Τι είπε για τους εμβολιασμούς - enikonomia.gr
share

Γεωργαντάς για sms: Θα σταματήσουν από τις 15 Μαΐου – Τι είπε για τους εμβολιασμούς

δημοσιεύτηκε:

Στις 15 Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος
Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε σχετικά με το θέμα “έτσι όπως έχει αναγγελθεί, περιμένουμε βέβαια τις τελικές αποφάσεις, με την κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών
μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS. Στις 15 του μηνός θα γίνει αυτό. Έτσι έχει προαναγγελθεί και νομίζω ότι έτσι θα γίνει, έτσι θα ανακοινωθεί”.
Για το λιανεμπόριο
Σε ερώτηση εάν θα καταργηθεί την ίδια ημέρα και το 13032, το τρίωρο που έχουμε για λιανεμπόριο είπε τα εξής “αρμοδιότεροι από εμένα υπάρχουν για να το αποφασίσουν και να το προαναγγείλουν. Άρα με βάση τη λογική και τη σκοπιμότητα του κάθε μέτρου νομίζω ότι μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα αυτές οι δύο ρυθμίσεις”.
Για τους εμβολιασμούς
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν χθες .Όπως είπε “Κάναμε
ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με
απόλυτη επιτυχία” ενώ εκτίμησε ότι θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 την ημέρα.
Για τα εμβολιαστικά κέντρα
Επίσης διευκρίνισε ότι εντός του Μαΐου θα λειτουργήσουν “συνολικά περίπου 1.200 εμβολιαστικά κέντρα. Όμως αυτό που είναι σημαντικό και θέλω να το αναφέρω είναι ότι χθες άνοιξε και η πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ιδιωτικούς φορείς υγείας που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού “. Εκτίμησε ότι “γύρω στις στις 20 Μαΐου θα μπορεί να ξεκινήσει και από τους ιδιωτικούς φορείς υγείας η συμμετοχή στον πρόγραμμα  εμβολιασμού” . Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για πάνω από 5,5 εκατ.
εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου όπως ήδη αναφέρθηκε και από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια και λοιπούς σχετιζόμενους με την διαδικασία.
Και συνέχισε λέγοντας ότι “ μέσα στον Ιούνιο νομίζω
πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να
πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας” και τόνισε πως ο
προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.







share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.