Quantcast
Γεραπετρίτης: Την άλλη εβδομάδα θα αξιολογηθεί η κατάργηση των sms - enikonomia.gr
share

Γεραπετρίτης: Την άλλη εβδομάδα θα αξιολογηθεί η κατάργηση των sms

δημοσιεύτηκε:

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι απαραίτητη η διενέργεια self test για τις μετακινήσεις των πολιτών από νομό σε νομό ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό των Παραπολιτικών.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν για τις υπερτοπικές μετακινήσεις θα χρειάζεται self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εάν θα είναι ελεύθερες οι διαπεριφερειακές όταν θα ανοίξουν απάντησε τα εξής” Θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα επί τη βάση των επίκαιρων δεδομένων με ποιο τρόπο” θα γίνονται οι μετακινήσεις αυτές.
Ωστόσο ξεκαθάρισε τα εξής “για να μην υπάρξει παρερμηνεία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περιοριστεί η υπερτοπική μετακίνηση μόνο σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί. Αυτό δεν είναι ορθό και θα είχε προβλήματα γενικά. Άρα δεν υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα διάκρισης των πολιτών σε σχέση με τις μετακινήσεις τους επί τη βάση τους εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Και βεβαίως αυτό είναι και το εύλογο στο μέτρο που ακόμα δεν διαθέσιμο για όλο τον πληθυσμό”.
“Εάν θα υπάρχει ένα ζήτημα πριν την μετακίνηση για λόγους ασφάλειας προορισμού να υπάρχει ένα τεστ στο μέτρο που υπάρχουν σήμερα τα αυτοδιαγνωστιακά οικιακά τέστ είναι κάτι το οποίο θα εξεταστεί όταν έρθει η ώρα μετρώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αλλά δεν είναι κάτι το οποίο θα δημιουργούσε πρόβλημα στις μετακινήσεις” σημείωσε.
Το σχέδιο για τις μετακινήσεις
“Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα πλήρες σχέδιo για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις. Yπάρχει ήδη και εφαρμόζεται το σχέδιο για τους εισερχόμενους από το εξωτερικό, θα υπάρχει και αντίστοιχη ρύθμιση σε όποια κλίμακα ελέγχου μπορεί να υπάρξει σε σχέση και με τις εσωτερικές μετακινήσεις “, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τα SMS
Σε ερώτηση εάν τα SMS θα τελειώσουν στις 15 Μαΐου απάντησε τα εξής “είναι κάτι το οποίο θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.