Quantcast
Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες και ωδεία - Με ποια μέτρα - enikonomia.gr
share

Πότε ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες και ωδεία – Με ποια μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Τα επόμενα βήματα για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε, έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που εισηγήθηκε σχετικά, η κυβέρνηση αποφάσισε τα εξής:

-τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου με βάση το υφιστάμενο υγειονομικό πρωτόκολλο
-τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%
-τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Αφορά μόνο καθήμενους με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία, όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
-τα ωδεία επαναλειτουργούν με αναλογία 1 προς 1 από τις 17 Μαΐου
-οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου, προκειμένου να μην υπάρξει μαζικό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Τέλος, όπως είπε, πάρθηκαν αποφάσεις για τον αθλητισμό, την εστίαση που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Ανοίγουν από αύριο οι οργανωμένες παραλίες
Νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε τις αποφάσεις που είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες.
-Από αύριο, Σάββατο, επαναλειτουργούν οι οργανωμένες παραλίες, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο
-Τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια.
– Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.
-Στις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
-Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.