Quantcast
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα - Τι θα ισχύει με τα self test για παιδιά και εργαζομένους - enikonomia.gr
share

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα – Τι θα ισχύει με τα self test για παιδιά και εργαζομένους

δημοσιεύτηκε:

Αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που ανοίγουν στις 17 Μαΐου είπε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως είπε, ύστερα «από διαδοχικές συναντήσεις με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου. Προκειμένου να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά, αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο κάνοντας υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τη μάσκα προστασίας για τους εργαζόμενους».
Όπως τόνισε, «κάθε εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ. Αντιθέτως, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών παιδιών και βρεφών, δεν θα υποβάλλονται σε self-test».
«Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου και συμπλήρωσε : «Ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής κατά του κορονοϊού, προστατεύουμε τους οικείους μας, γινόμαστε παράδειγμα για τα παιδιά μας».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.