Quantcast
Γεωργιάδης: Αν έχουμε 4ο κύμα κορονοϊού η Ελλάδα θα καταστραφεί - Τι είπε για τα πανηγύρια - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Αν έχουμε 4ο κύμα κορονοϊού η Ελλάδα θα καταστραφεί – Τι είπε για τα πανηγύρια

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι, οι νέοι κανόνες για τον τρόπο διανομής των self test στους πολίτες θα έχουν θεσπιστεί έως την 1η Ιουλίου εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων , ‘Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε σχετικά με το θέμα των self test” Αναμένουμε τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής των υγειονομικών” για το κατά πόσον θα παραμείνει υποχρέωση όσων έχουν εμβολιαστεί πλήρως η διενέργεια τους και η δήλωση τους.
” Eκτιμώ ότι το πολύ μέχρι την 1η Ιουλίου κάποιοι νέοι κανόνες θα έχουν θεσπιστεί. Εγώ δεν μπορώ να τοποθετηθώ, δεν είμαι λοιμωξιολόγος επί αυτών των ζητημάτων “, συμπλήρωσε.
Για τις αντιδράσεις φαρμακοποιών
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις αντιδράσεις φαρμακοποιών για την διάθεση του αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Όπως είπε ” Θέλω δημοσίως να ευχαριστήσω όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας, έναν προς έναν ξεχωριστά που έβαλαν πολύ μεγάλη πλάτη αυτόν τον μήνα με τα self test και ακούω και τα επιχειρήματα τους ότι είναι μια κοπιαστική δουλειά και όλα τα υπόλοιπα .Σε όλα αυτά δεν έχω να τους πω παρά μόνο μπράβο και ευχαριστώ. Τώρα το να μπλέκουμε τη διαδικασία των self tests με την διεκδίκηση κλαδικών αιτημάτων που προηγούνται της πανδημίας, αυτό με σεβασμό το λέω στους φίλους μου τους φαρμακοποιούς , δεν είναι σωστό”.
” Πιστεύω σε πνεύμα καλοπιστίας θα υπάρχει συνέχεια με τα φαρμακεία, εάν δεν υπάρξει θα πρέπει και η κυβέρνηση να έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο , το καταλαβαίνετε αυτό” συμπλήρωσε χωρίς να αποκαλύψει αν τα self test θα γίνονται από τα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα.
Για τα πανηγύρια
Μεταξύ άλλων μίλησε για τα πανηγύρια.” Εμείς θα βγάλουμε αυτήν την εβδομάδα δελτίο Τύπου , ίσως αύριο, μεθαύριο με τις περιφερειακές ενότητες που είναι ήδη στο 50%+1 ή ή είναι κοντά σε αυτό το” επίπεδο (του εμβολιασμού του πληθυσμού τους), για να ενθαρρυνθούν οι κάτοικοι, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Σε ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο τα πανηγύρια να επαναλειτουργήσουν και μέσα στον Ιούνιο απάντησε τα εξής ” Σε κάποιες περιφερειακές ενότητες , ναι, θα βγάλουμε ανάλυση αυτήν την εβδομάδα “.
Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ” Αυτό όμως έχει να κάνει και με την υπευθυνότητα των κατοίκων του κάθε νομού .Θέλεις κύριε να πηγαίνεις στο πανηγύρι του χωριού γιατί σου αρέσει και είναι ένα ωραίο γεγονός , εγώ συμφωνώ μαζί σου, κάνε και εσύ το εμβόλιο πάρε και τους φίλους σου να κάνουν το εμβόλιο να μπορείτε να έχετε και τα πανηγύρια σας ανοιχτά .Οι άνθρωποι δε που δραστηριοποιούνται στα πανηγύρια έχουν δεχτεί και πολύ μεγάλη οικονομική πίεση, είναι κλειστοί πάρα πάρα πολύ καιρό”.
Για τους παιδότοπους
Επίσης ο υπουργός γνωστοποίησε ότι ” αυτήν την εβδομάδα θα κάνουμε τις ανακοινώσεις για τους παιδότοπους. Είναι το πρώτο θέμα που έχουμε βάλει στη συζήτηση. Θα γίνουν οι ανακοινώσεις μόλις τελειώσει η συνεδρίαση ” της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.






Γεωργιάδης: Αν έχουμε 4ο κύμα η Ελλάδα θα καταστραφεί

Μεταξύ άλλων προειδοποίησε ότι εάν υπάρξει ένα τέταρτο κύμα πανδημίας στην Ελλάδα, η χώρα μας θα καταστραφεί . ” Εάν δεν επιτύχουμε την συλλογική ανοσία και έχουμε τέταρτο κύμα το χειμώνα, η Ελλάδα θα καταστραφεί. Και είναι κρίμα να καταστραφεί, ενώ έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν από την οριστική μας έξοδο από την κρίση και ατενίζουμε μπροστά μας μερικά πολύ λαμπρά χρόνια οικονομικής ανάπτυξης. Το να αφήσουμε την Ελλάδα μας να καταστραφεί, τις επιχειρήσεις να χρεοκοπήσουν, τους ανθρώπους να χάσουν τη δουλειά τους επειδή κάποιοι έχουν μια άποψη, με συγχωρείτε εμένα με ξεπερνά, τελεία. Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί “, τόνισε με έμφαση.

Και συνέχισε λέγοντας ότι ” καταλαβαίνουμε ανθρώπινα σας το λέω ειλικρινά , πριν πας να κάνεις το εμβόλιο έχεις μια ανησυχία, ανθρώπινη ανησυχία είναι απολύτως σεβαστή. Όλα αυτά είναι κατανοητά .Όμως μας έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες ότι εάν δεν φθάσουμε στο 75% με 80%” εμβολιασμένων του πληθυσμού” κινδυνεύουμε το χειμώνα με τέταρτο κύμα “.
” Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουμε ότι ο λόγος που κάνουμε το εμβόλιο δεν είναι μόνο προσωπικός είναι και εθνικός είναι και συλλογικός είναι και κοινωνικός . Κάνουμε το εμβόλιο για βοηθήσουμε και τον διπλανό μας .Κάνουμε το εμβόλιο για να διατηρήσουμε
ανοιχτό το εστιατόριο της γειτονιάς δεν αντέχει να ξανά κλείσει, κάνουμε το εμβόλιο για να μπορεί να λειτουργεί το κατάστημα που έμεινε κλειστό τόσους μήνες που πούλαγε ρούχα. Δεν το κάνουμε μόνο για εμάς το εμβόλιο , το κάνουμε για τους άλλους”, σημείωσε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.