Quantcast
Πλακιωτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα - Τι είπε για τις τιμές των εισιτηρίων - enikonomia.gr
share

Πλακιωτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα – Τι είπε για τις τιμές των εισιτηρίων

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ποσοστό της πληρότητας στα πλοία της χώρας άφησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε “η πληρότητα που ισχύει σήμερα είναι 85% εφόσον τα πλοία έχουν καμπίνες και 80% εφόσον δεν έχουν ” καμπίνες, ωστόσο πρόσθεσε ” εμείς σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα και πάντοτε με τις οδηγίες και σε συνεννόηση με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα παρακολουθούμε τα πρωτόκολλα, είμαστε ανοιχτοί δηλαδή σε κάθε περίπτωση να τα επανεξετάσουμε. Υπάρχει η εμπειρία η περσινή. Και θέλω να θυμίσω ότι πέρυσι παρόλο που δεν είχαμε τα εργαλεία που έχουμε φέτος στη διάθεση μας: τα μοριακά τεστ, τα self test, τα rapid test, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα στην ακτοπλοΐα. Σε κάθε όμως περίπτωση παρακολουθούμε και πάντοτε σε συνεννόηση με τους ειδικούς επιστήμονες , είμαστε έτοιμοι να επανεξετάσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα “.
Και επανέλαβε σχετικά με το θέμα της πληρότητας των πλοίων ότι ” είναι ζητήματα τα οποία θα τα δούμε σε συνεννόηση με τους ειδικούς επιστήμονες και σύμφωνα πάντοτε με την εξέλιξη με την επιδημιολογικών δεδομένων”.
Για τα κρούσματα
Σε ερώτηση εάν υπάρχει ένα πλάνο διαχείρισης συγκεκριμένο, ένα πρωτόκολλο σε περίπτωση που εντοπιστεί ένα κρούσμα θετικό στο κορονοιο μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο απάντησε τα εξής” Προφανώς και υπάρχει. Αντιμετωπίσαμε και πέρυσι τέτοια περιστατικά. Και στα κρουαζιερόπλοια υπάρχει δηλαδή ένας ειδικός χώρος που απομονώνεται το συγκεκριμένο περιστατικό και από εκεί και πέρα υπάρχουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε. Το σημαντικό είναι να έχεις πρωτόκολλα και να εφαρμόζονται, πέρυσι τα εφαρμόσαμε .Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος διότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα έχουμε περιστατικά”.
Για τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Όπως είπε “οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, σε σχέση μετα προηγούμενα χρόνια. Και εμείς επιπλέον έχουμε στηρίξει την ακτοπλοΐα όλο αυτό το διάστημα πέρα από τα οριζόντια μέτρα της κυβέρνησης και με άμεσες ενισχύσεις 67 εκατ ευρώ μέχρι σήμερα και 17 εκατ. ευρώ στους ναυτικούς μας .Η ακτοπλοΐα δεν είναι ένας επιπλέον κλάδος της εθνικής μας οικονομίας .Είναι ο κλάδος ο οποίος διασφαλίζει τη συνέχεια μεταξύ της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας “
Και πρόσθεσε ότι ζημιές της ακτοπλοΐας “τον τελευταίο 1,5 χρόνο μπορούν να υπερβούν πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ” και επεσήμανε ότι ” είναι πάρα πολύ σημαντικό καταρχήν να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του συγκεκριμένου κλάδου. Αυτός ήταν η μεγάλη μας αγωνία τον τελευταίο 1,5 χρόνο, να στηρίξουμε την βιωσιμότητα του συγκεκριμένου κλάδου και ελπίζουμε βέβαια ότι την φετινή χρονιά να αλλάξει εντελώς το κλίμα”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.