Quantcast
Γεωργαντάς για πρώτη δόση εμβολίου: Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η βεβαίωση του πιστοποιητικού - enikonomia.gr
share

Γεωργαντάς για πρώτη δόση εμβολίου: Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η βεβαίωση του πιστοποιητικού

δημοσιεύτηκε:

Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σε αυτούς που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου βεβαίωση του πιστοποιητικού που θα αναγνωρίζει τον πλήρη εμβολιασμό τους, όπως προανήγγειλε σήμερα ο υφυπoυργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Όπως είπε σχετικά με το θέμα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για τον εμβολιασμό ” Ήδη προστίθενται συνεχώς ευρωπαϊκές χώρες στην δυνατότητα αυτή που έχουμε για τον συνοριακό έλεγχο που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσω του πιστοποιητικού του συγκεκριμένου. Αλλά μέχρι 1η Ιουλίου που θα έχουμε ενταχθεί όλες. Λύνουμε και αυτά τα ζητήματα τα επιμέρους”.
Εν συνεχεία μίλησε για αυτούς που έχουν νοσήσει και που έχουν κάνει μία μόνο μία δόση” εμβολίου .Όπως είπε ” Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε τεχνικά έτοιμοι για να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μπαίνουν και να παίρνουν το πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού για να μπορέσουν ακριβώς με αυτόν τον τρόπο να έχουν τα προνόμια από την εφαρμογή αυτή . Άρα και για αυτούς που ήταν με μια δόση, σε λίγες ημέρες θα έχουμε ανακοινώσεις για να τους δίνουμε τη δυνατότητα να παίρνουν το πιστοποιητικό πλήρως εμβολιασμού και όχι μόνο τις νόσησης”.
Για τους εμβολιασμούς
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών. ” Οι εμβολιασμοί πραγματικά προχωρούν με πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Είμαστε στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και αυτό είναι συνεχές εδώ και αρκετό διάστημα και υπάρχει και ενδιαφέρον για το μέλλον. Οπότε με αυτούς τους ρυθμούς μέσα στον Ιούλιο, πιστεύουμε ότι θα έχουμε πραγματικά μία διαφορετική εικόνα για τη χώρα, η οποία ήδη αρχίζει και διαφαίνεται. Έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 4.500.000 συνάνθρωποί μας και με τη δεύτερη δόση 3.200.000 εάν θυμάμαι καλά .Ακόμα και χθες γίνονταν οι εμβολιασμοί .Και χθες Κυριακή ημέρα είχαμε 62.000 εμβολιασμούς” . Και πρόσθεσε ότι ,αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί ” για όλες τις ηλικιακές ομάδες, πλην από τον περιορισμό που υπάρχει για τους κάτω των 60 ετών για το εμβόλιο της Astra Zeneca” και υπενθύμισε ότι γίνονται και σήμερα εμβολιασμοί.
” Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πάνω από 100.000 νέοι ηλικίας έως 24 ετών είναι αυτοί που έχουν κλείσει το ραντεβού “για να εμβολιαστούν, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Για τις συναλλαγές με το δημόσιο
Σε ερώτηση εάν οποιαδήποτε συναλλαγή έχει να κάνει με το δημόσιο θα γίνεται σε λίγο καιρό από το κινητό του πολίτη απάντησε τα εξής ” Ο στόχος είναι ένας: να μπορεί να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του είτε ο απλός πολίτης ,είτε ο επιχειρηματίας, είτε ο επαγγελματίας ….μπορεί να χρειάζεται να μετακινηθεί προς οποιοδήποτε γκισέ του δημοσίου .Με αυτόν τρόπο κερδίζει χρόνο, κερδίζει και χρήμα , κερδίζει αξιοπιστία όλο το σύστημα .Και νομίζω ότι έχουμε καταφέρει πάρα πολλά πράγματα μέχρι τώρα, δηλαδή έρχεται το κράτος στον πολίτη και τον διευκολύνει στην υπόθεση την οποία φέρει και στον ΕΦΚΑ που είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τις αναγκαίες ψηφιοποιήσεις έτσι ώστε να μην σέρνεται αυτή η υπόθεση για άλλο καιρό”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.