Quantcast
Γερμανία: Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας πλήττουν κυρίως τους αυτοαπασχολουμένους - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας πλήττουν κυρίως τους αυτοαπασχολουμένους

δημοσιεύτηκε:

Λιγότερα κερδίζει σήμερα ένας στους δύο (49%) ελεύθερους επαγγελματίες στη Γερμανία απ’ ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρείας Ergo.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 61% των ελεύθερων επαγγελματιών στη χώρα δηλώνει ότι έχει πληγεί σε κάποιο βαθμό από τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ενώ το 20% αναφέρει ότι απειλείται με χρεοκοπία. Ένα ποσοστό 3% δηλώνει ότι εξαιτίας της πανδημίας έχασε το σύνολο του εισοδήματός του.
Η εξέλιξη αυτή, επισημαίνει η Ergo, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επηρεάζει άμεσα και την αποταμίευση των απασχολούμενων για τη σύνταξή τους, με το 46% να δηλώνει ότι την τελευταία χρονιά δεν κατάφερε να αποταμιεύσει καθόλου χρήματα γι’ αυτόν τον σκοπό και το 9% να σημειώνει ότι αναγκάζεται ήδη να καταναλώσει από χρήματα που προορίζονταν για την περίοδο της συνταξιοδότησης.
Συνεπεία της κατάστασης, αυξάνεται εύλογα και η ανασφάλεια των αυτοαπασχολούμενων. Ένας στους δύο δηλώνει ότι φοβάται πως τα χρήματά του δεν αρκούν για να του εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση, όταν πλέον δεν θα εργάζεται. Το 46% τάσσεται μάλιστα υπέρ της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση εισαγωγή υποχρεωτικού χαρακτήρα της συνταξιοδοτικής ασφάλισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.