Quantcast
Freedom Pass σε εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών - Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τα 150 ευρώ - enikonomia.gr
share

Freedom Pass σε εμβολιασμένους νέους 18-25 ετών – Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τα 150 ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Γύρω στις 20 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή για την «κάρτα ελευθερίας» και την πριμοδότηση των πολιτών ηλικίας 18-25 ετών με 150 ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο υφυπoυργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε, “θα ανακοινωθεί γύρω στις 20 Ιουλίου… θα είναι έτοιμη η εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα και για όσους πρόκειται να εμβολιαστούν στη συνέχεια. Θα μπορεί ο καθένας από αυτούς να εισέρχεται στη συγκεκριμένη εφαρμογή με μια απλή αίτησή του. Ουσιαστικά ο εμβολιασμένος νέος θα πρέπει να μπει στην πλατφόρμα, να υποβάλει αίτηση και να ζητήσει την απολαβή των 150 ευρώ”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, “την επόμενη ημέρα το ποσό θα κατατίθεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του δικαιούχου”. Όπως είπε, ” έxει ανακοινωθεί η συγκεκριμένη εφαρμογή , μένουν οι δικές μας παρεμβάσεις, αλλά γύρω στις 20 Ιουλίου, θα είναι έτοιμη για να μπαίνουν οι νέοι και να ζητούν τα χρήματα αυτά”.
Για τον εμβολιασμό των 18-25 ετών μετά την ανακοίνωση για την κάρτα ελευθερίας
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο αριθμό των πολιτών ηλικίας 18-25 ετών που έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την πριμοδότηση των 150 ευρώ. Όπως είπε από τότε που ανακοινώθηκε μέχρι χθες νομίζω ότι ήταν γύρω στις 35 χιλιάδες εκείνοι που μπήκαν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό .
“Γύρω στις 30-35 χιλιάδες μπήκαν τις δύο ημέρες των ανακοινώσεων. Υπήρξε μια κινητικότητα ,η οποία παρέσυρε και άλλες ηλικιακές ομάδες. Αυτό που θέλω να αναφέρω, γιατί έχουμε και χθεσινά στοιχεία είναι ότι η Ελλάδα πράγματι και σε ρυθμό εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους και σε ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι 7η στους 27 της ΕΕ”, συμπλήρωσε.
Ωστόσο σημείωσε πως μικρότερο είναι το ποσοστό συμμετοχής για εμβολιασμό στις ηλικίες των 60 ετών και 65 ετών αλλά και στις ηλικίες των 40 ετών και 45 ετών. “Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυναμική διαδικασία.Το σημαντικό είναι να παραμείνουμε στον ρυθμό των περίπου 100 χιλ. εμβολιασμών την ημέρα”, τόνισε με έμφαση.
Σε ερώτηση εάν θα γίνει κάτι γι’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν είπε τα εξής: “πρέπει να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις και ενημέρωση. Όπως άλλωστε μας έχει πει και η Επιτροπή Βιοηθικής υπάρχουν και στοχευμένες παρεμβάσεις και η παροχή κινήτρων εάν χρειαστεί και μετέπειτα” .
“Από τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί έχει νοσήσει το 0,3% μόνο. Αυτά είναι δεδομένα που υπάρχουν. Από τους εμβολιασθέντες έχουν νοσήσει ελαφριά το 0,3% θα το επαναλάβω .Νομίζω ότι πιο σημαντικό επιχείρημα από αυτό δεν υπάρχει “, σημείωσε μεταξύ άλλων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.