Quantcast
Γεωργιάδης: Διαφορετική η εικόνα της Ελλάδας αν έχουμε άνοδο κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Διαφορετική η εικόνα της Ελλάδας αν έχουμε άνοδο κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες

δημοσιεύτηκε:

“Εάν ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων συνεχιστεί τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που βλέπετε σήμερα” προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
“Δεν θα συζητάμε πια για το εάν θα πηγαίνουμε στα νησιά με rapid test ή για το εάν θα ανοίξουν τα καταστήματα μεικτά ή αμιγή, θα συζητάμε τι πρέπει να κάνουμε για την πανδημία.’ Αρα πράγματι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας καταστρέψει, αυτό το οποίο έχουμε συλλογικά χτίσει με πολλές θυσίες, με μεγάλη προσπάθεια και με μεγάλο οικονομικό κόστος είμαστε εμείς οι ίδιοι. Γιατί εμείς οι ίδιοι; Γιατί μέχρι να έρθει το εμβόλιο μπορούσες να κατηγορήσεις την κακή τύχη της ανθρωπότητας όπου έτυχε στη δική μας γενιά να έρθει η πανδημία”, πρόσθεσε.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των επενδύσεων. ” Οι επενδύσεις έχουν ξεκινήσει και παίρνουν φωτιά” τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε ότι “τα δε ακίνητα στο Ελληνικό, δεν υπάρχει ούτε ένα προς πώληση έχουν πουληθεί όλα κυρίως από τους ανθρώπους του εξωτερικού. Αυτό δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα “,σημείωσε μεταξύ άλλων.
Για τις προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις προβλέψεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία. Όπως είπε “Οι προβλέψεις των ξένων οίκων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κάθε ημέρα που εκδίδονται είναι καλύτερες από τον προηγούμενο μήνα”, ωστόσο προειδοποίησε ότι η πανδημία μπορεί όλο αυτό να το τινάξει στον αέρα.
Για τα δημόσια οικονομικά
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τα δημόσια οικονομικά της χώρας. ” Τα δημόσια οικονομικά ευτυχώς παραμένουν πάρα πολύ ισχυρά γιατί το κράτος μας δανείζεται με χαμηλά επιτόκια και έχουμε συμπληρώσει τα χρήματα που δώσαμε. Oπότε, τα ταμειακά διαθέσιμα μας είναι πάρα πολύ υψηλά κοντά στα 35 εκατ. ευρώ σήμερα. Άρα δεν έχουμε κανένα φόβο στα δημόσια οικονομικά μας. Ωστόσο επεσήμανε για την ζημία όμως που έχει υποστεί η ιδιωτική οικονομία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν υπάρχει πλέον το χρήμα για να καλυφθεί”.
Για τη μετάλλαξη Δέλτα
Τέλος αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα. ” Η μετάλλαξη Δέλτα δύναται να προσβάλλει και εμβολιασμένους, περισσότερο εμβολιασμένους με μία δόση, αισθητά λιγότερο με τις δύο δόσεις”, τόνισε ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει η πιθανότητα ένα 5% ένας εμβολιασμένος να κολλήσει και να πάει στο νοσοκομείο, ενώ έχει 0% πιθανότητα να πάει σε ΜΕΘ .
“Δηλαδή ο εμβολιασμένος με δύο δόσεις δεν κινδυνεύει καθόλου από τον κορονοϊό, κινδυνεύει λίγο να ταλαιπωρηθεί ενδεχομένως αλλά καθόλου επί της ουσίας από τον κορονοϊό”, ξεκαθάρισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.