Quantcast
Σκέρτσος: Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις - enikonomia.gr
share

Σκέρτσος: Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις

δημοσιεύτηκε:

Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και για τις χερσαίες μετακινήσεις μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν στα πλοία ξεκαθάρισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο εάν υπάρχει ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και για τις χερσαίες μετακινήσεις μέτρα αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν στα πλοία είπε: ” Αυτό είναι μια εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, αξιολογείται. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στις χερσαίες μεταφορές ειδικά στις οδικές μεταφορές με ΙΧ γιατί αυτό θα σήμαινε τεράστια ταλαιπωρία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Δεν είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι”.
“Τα νησιά είναι πιο απομονωμένα από τα αστικά, είναι πιο δύσκολες οι μετακινήσεις, είναι πιο δύσκολη η μεταφορά ανθρώπων που μπορεί να νοσήσουν και να χρειαστούν ιατρική νοσηλευτική βοήθεια. Συνεπώς είναι λόγος προστασίας των νησιωτικών προορισμών και καλύτερου ελέγχου της πανδημίας σε αυτές τις περιοχές”, πρόσθεσε εξηγώντας για ποιον λόγο εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα στα νησιά.
Για το τέταρτο κύμα
Σε ερώτηση εάν σε περίπτωση τέταρτου κύματος οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να ζουν κανονικά και να πηγαίνουν στη δουλειά τους και εάν οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν στα μέσα συγκοινωνίας ή εάν θα απαγορεύεται να πάνε στη δουλειά τους είπε τα εξής” Το μήνυμα είναι ένα: Εμβολιαστείτε .Υπάρχει το εμβόλιο, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, είναι ασφαλές. Εδώ, πρέπει να είμαστε και δίκαιοι απέναντι στους ανθρώπους, που είναι η πλειοψηφία και η πλειοψηφία θυμίζω στις δημοκρατίες ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζονται οι οικονομικές και οι κοινωνικές σχέσεις. Η πλειοψηφία λοιπόν έχει εμβολιαστεί, είναι προστατευμένη. Συνεπώς δεν μιλάμε ούτε για μέτρα διχασμού, ούτε για κοινωνίες δύο ταχυτήτων. H πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, είναι προστατευμένη και η οικονομία θα τραβήξει μπροστά. Το μήνυμα προς όλη την κοινωνία είναι εμβολιαστείτε, συνεχίζετε να τηρείτε τα μέτρα ατομικής προστασίας ( μάσκες, αποστάσεις). Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Η νέα μετάλλαξη είναι πάρα πολύ μεταδοτική, είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους .Και επίσης ένα βασικό εργαλείο είναι η τακτική διάγνωσης είτε με τα self test, είτε με PCR test είτε με rapid test. Πρέπει και οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι να κάνουν μια συχνή διάγνωση για να μπορούν να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας δικής τους αλλά και των γύρων τους σε περίπτωση που έχουν κολλήσει τον ιό”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.