Quantcast
Νέα μέτρα στα γήπεδα - Πότε θα διακόπτεται ή δεν θα αρχίζει ο αγώνας - enikonomia.gr
share

Νέα μέτρα στα γήπεδα – Πότε θα διακόπτεται ή δεν θα αρχίζει ο αγώνας

δημοσιεύτηκε:

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ΚΥΑ για τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, μεταξύ των οποίων και για τον αθλητισμό. Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, από τις 19 Ιουλίου 2021 επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
– Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 80% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.00 θεατές
– Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάω από 10.000 θεατές.
– Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές.
Σημειώνεται ότι δυνατότητα παρουσίας θεατών δίνεται μόνο για πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ή για όσους έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο και έως 5% μπορεί να είναι ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός θεατών για τους ανεμβολίαστους πολίτες ηλικίας έως 15 ετών.
Οι πολίτες που είναι άνω των 12 ετών και έως των 15 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα. Όσοι είναι έως και 12 ετών μπορούν να εισέρχονται και με αρνητικό self test που θα έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα. Επιπλέον επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των θεατών στο γήπεδο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Σε ποιες περιπτώσεις διακόπτεται ο αγώνας
Εάν ο παρατηρητής ή ο κομισάριος διαπιστώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι παραβιάζεται το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο στις κερκίδες ή στον περιβάλλοντα χώρο της αθλητικής εγκατάστασης τότε θα πρέπει να σταματήσει την έναρξη της αναμέτρησης ή τη διακοπή της. Όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ “… για την εφαρμογή του συγκεκριμένου εδαφίου προηγείται ειδοποίηση από τα μεγάφωνα και εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση εντός 15 λεπτών, ο αγώνας αναβάλλετε ή διακόπτεται. Τα περιστατικά αυτά αναγράφονται στο φύλλο αγώνα ή σε ειδική έκθεση, που αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εντός δέκα ημερών”.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.