Quantcast
Για ποιους έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Τι είπε ο Πέτσας για τις απολύσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Για ποιους έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός – Τι είπε ο Πέτσας για τις απολύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες για τους εκπαιδευτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Όπως είπε σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους ” Θυμίζω το είχε θέσει ο ίδιος Πρωθυπουργός για το υγειονομικό προσωπικό. Ήδη έχει αποφασιστεί για αυτές τις δύο κατηγορίες, δηλαδή για όσους είναι στο σύστημα υγείας και για όσους δουλεύουν σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας ιδίως στα γηροκομεία μας. Και μένει να δούμε άλλες μεγάλες κατηγορίες όπως είναι οι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής ” .
Και συνέχισε λέγοντας ότι το ” πιο μεγάλο θέμα είναι το θέμα των εκπαιδευτικών. Eπίσης δεν έχω καμία δυσκολία να μοιραστώ μαζί σας ότι όπου και εάν πήγα στην Ελλάδα είτε μίλησα με αγρότες είτε μίλησα με ανθρώπους του εμπορικού κόσμου είτε με οποιονδήποτε σχετίζεται με την παραγωγική διαδικασία ότι όλοι μου έθεσαν θέματα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Γιατί όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας, τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Υπάρχει μια αγωνία διασποράς από το σχολείο όταν θα ξανά ανοίξει προς άλλα μέλη της κοινότητας .Και πραγματικά μου το έθεσαν πολύ έντονα πάρα πολλοί και το μετέφερα σε κεντρικό επίπεδο. Επομένως και αυτό είναι κάτι το οποίο σταθμίζεται στις αποφάσεις της κυβέρνησης”.
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα γίνουν ανακοινώσεις για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες περί υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. “H κυβέρνηση το έχει ανάγκη, για αυτό την προηγούμενη εβδομάδα η κ. Πελώνη στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών είχε πει ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα θέματα αυτά. Επομένως θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη. Aπλώς εγώ σας μεταφέρω το κλίμα που εισέπραξα “, απάντησε .
Και υπενθύμισε ότι έχει ήδη αναγγελθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία αλλά και για το υγειονομικό προσωπικό . ” Το βασικό κομμάτι που είναι η μεγαλύτερη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων είναι οι εκπαιδευτικοί .Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο πληθυσμιακό κομμάτι στο δημόσιο. Επομένως ας αναμένουμε αυτήν την εξέλιξη και βλέπουμε μετά για άλλες κατηγορίες. Θα ήθελα να πω όμως ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν είναι ένα μέτρο ξεκομμένο από τα υπόλοιπα .Έχει μεγάλη σημασία να δίνουμε τα σωστά κίνητρα στους ανθρώπους. Επομένως σε σχέση με το εάν είναι κανείς εμβολιασμένος και εάν είναι ανεμβολίαστος πρέπει να καταλαβαίνει τη διαφορά. Και η διαφορά θα πρέπει να είναι σαφής : στην μεγαλύτερη ευκολία μετακίνησης για τον εμβολιασμένο, στην μεγαλύτερη πρόσβαση στη διασκέδαση για τον εμβολιασμένο, στην μεγαλύτερη πρόσβαση στην κανονικότητα που είχε πριν στον εμβολιασμένο”, συμπλήρωσε.
Για τους ανεμβολίαστους καθηγητές και δασκάλους
Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν οι ανεμβολίαστοι καθηγητές και δάσκαλοι θα κάνουν μάθημα μέσω τηλεργασίας ή εάν θα απολυθούν.
” Και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ευτυχώς τα τελευταία πολλά χρόνια μετά την μεγάλη κρίση που περάσαμε την προηγούμενη δεκαετία έχουμε ένα πλαίσιο εργασιακών σχέσεων αρκετά ευέλικτο. Η τηλεργασία είναι μόνο ένα από τα όπλα που έχουμε το τελευταίο διάστημα για να έχουμε πιο ευέλικτές συνθήκες στην αγορά εργασίας . Επομένως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλά από αυτά τα ζητήματα και να διευθετήσουμε με τέτοιο τρόπο τις υπηρεσίες που θα παρέχουμε τους επόμενους μήνες χωρίς να πληγεί ο πολίτης και από τις υπηρεσίες που περιμένει να απολαύσει. Γιατί η αντιμετώπιση του κορονοιου θα είναι κοντά μας για μερικούς μήνες ακόμα, δεν ξέρω για πόσο χρονικό διάστημα, θα το προσδιορίσουν οι ειδικοί αλλά είναι ένα προσωρινό μέτρο”, απάντησε.
” Επομένως όλες οι ευελιξίες που δίνονται από το Εργατικό μας Δίκαιο θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η κοινότητα από τη διασπορά του ιού από όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά ταυτόχρονα ο πολίτης να απολαύσει τις υπηρεσίες που περιμένει “, σημείωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως πρώτα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην απολυθούν καθηγητές που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στο ΣΚΑΙ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.