Quantcast
Χαρδαλιάς: Τι εξετάζεται για τους εργαζομένους εν μέσω καύσωνα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χαρδαλιάς: Τι εξετάζεται για τους εργαζομένους εν μέσω καύσωνα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα στις 11.30 π.μ ήταν προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων για το θέμα του καύσωνα και τα φαινόμενα που τον συνοδεύουν.
Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στον ΑΝΤ1 σχετικά με το θέμα του καύσωνα, “χθες είχαμε τις πρώτες συσκέψεις. Σήμερα έχουμε έχουμε μια ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κτίριο Φάρος στο Κέντρο Επιχειρήσεων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, των εκπροσώπων των δήμων, των Περιφερειών, των διαφόρων υπουργείων. Είναι ένα άλλο ακραίο φαινόμενο καιρικό το οποίο δεν είναι αποκομμένο από την συνολική απειλή της κλιματικής αλλαγής. Αντιμετωπίζουμε και κάθε ημέρα διαφορετικά δεδομένα. Και νομίζω ότι ο μηχανισμός προετοιμάζεται και για αυτό το ακραίο φαινόμενο”.
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει ειδική πρόνοια για το θέμα του καύσωνα. Υπάρχουν τα σχέδια, τα οποία έχουν και οι δήμοι και οι Περιφέρειες και υπάρχουν και επιμέρους ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν σήμερα σε σχέση με τους εργαζομένους, σε σχέση με την προετοιμασία του μηχανισμού”, απάντησε ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν είναι μονάχα το ζήτημα του καύσωνα, αλλά και το μεγάλο ζήτημα των πυρκαγιών.
“Καταλαβαίνετε ότι όλη η χώρα μπαίνει σε επιφυλακή και πόσο μάλλον που οι επιφυλακές μας φέτος και για τις πυρκαγιές και λόγω των καιρικών δεδομένων είναι πιο αυξημένες παρά ποτέ”, τόνισε.
Για τα μέτρα των εργαζομένων και τα ωράρια
Όσον αφορά στο εάν θα ληφθούν μέτρα για τους εργαζόμενους εν μέσω καύσωνα είπε τα εξής “αυτό θα προκύψει, μην προκαταλάβω οτιδήποτε. Γενικότερα υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία προβλέπονται στις εγκυκλίους των υπουργείων Εργασίας και υπουργείου Εσωτερικών για τους δημόσιους υπαλλήλους. Θα είναι εδώ και οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς, οπότε όλοι μαζί θα δούμε επιμέρους ζητήματα”.
Στην ερώτηση εάν θα είναι μειωμένο το ωράριο των εργαζομένων εν μέσω καύσωνα είπε “Θα τα δούμε αυτά. Το ζήτημα είναι ότι όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα των επόμενων ημερών. Και ειδικά όλοι όσοι δίνουν τον αγώνα τους εκτός των γραφείων, εκεί θα πρέπει και οι επιχειρήσεις και όλοι να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα και να δώσουν α κόμη περισσότερες ευκαιρίες ξεκούρασης και δροσιάς στους εργαζόμενους τους”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.