Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για τον καύσωνα - Η απάντηση ΝΔ - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Κλειστά φώτα και μπάνιο με κρύο νερό το σχέδιο Μητσοτάκη για τον καύσωνα – Η απάντηση ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Αντιπαράθεση για τον καύσωνα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων “αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του στον ΑΔΜΗΕ, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο”.
Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Τάσο Γαϊτάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι “το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
“Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες” τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης στον καύσωνα είναι τα κλειστά φώτα και το μπάνιο με κρύο νερό. Η ανακοίνωση συνεχίζει:
“Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ. Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο. Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα. Μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα”.

Η απάντηση Γαϊτάνη
“Στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά τι προτείνουν; Να αφήνουμε φώτα και ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές; Στην προσπάθειά τους να πουν κάτι, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται» γράφει στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.