Quantcast
Γεωργιάδης: Δεν αποκλείει αυστηρά πρωτόκολλα τον χειμώνα - Προτεραιότητα στους εμβολιασμένους - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Δεν αποκλείει αυστηρά πρωτόκολλα τον χειμώνα – Προτεραιότητα στους εμβολιασμένους

δημοσιεύτηκε:

Δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση για το πώς θα είναι τα πρωτόκολλα τον χειμώνα για τη λειτουργία της αγοράς είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά”. Συγκεκριμένα, είπε ότι “δεν έχει γίνει ακόμα συζήτηση για το πώς θα είναι τα πρωτόκολλα τον χειμώνα. Είμαστε στον Αύγουστο, πάμε όλοι διακοπές”.
Ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε πως “εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι αυτή που φαίνεται… γιατί θέλω να είμαι πάρα πολύ ειλικρινής – θα σας πω τι φοβάμαι εγώ προσωπικά. Σήμερα έχουμε περίπου 2.500 με 3.000 κρούσματα την ημέρα και με 45 βαθμούς θερμοκρασία. Το χειμώνα όταν θα κάνει κρύο και όπως ξέρετε το χειμώνα θα κλεινόμαστε σε εσωτερικούς χώρους δεν θα έχει 2.500 και 3.000 κρούσματα την ημέρα αλλά θα έχει πολύ περισσότερα”.
“Εκεί με έναν αριθμό 3.000 με 3.500 εκατομμυρίων ανθρώπων ανεμβολίαστων και με την ταχύτητα που διαδίδεται η μετάλλαξη Δέλτα, τότε εκεί υπάρχει πια ο κίνδυνος να δούμε καταστάσεις που δεν τις φανταζόμασταν. Άρα είναι προφανές ότι θα βρεθεί η χώρα, η κοινωνία και η κυβέρνηση στην ανάγκη να θεσπίσει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα κυκλοφορίας στα οποία προφανώς οι εμβολιασμένοι θα έχουν προτεραιότητα γιατί θα κινδυνεύουν λιγότερο όχι από το να κολλήσουν πια γιατί η μετάλλαξη Δέλτα κολλάει και τους εμβολιασμένους αλλά από το να νοσήσουν βαριά”, τόνισε με έμφαση και εκτίμησε ότι ” κάποια στιγμή μες στο χειμώνα θα δείτε ότι ξαφνικά όλοι αυτοί που σήμερα λένε ‘ότι δεν θέλουμε να κάνουμε το εμβόλιο’ από το φόβο τους και από τον τρόμο τους, θα τρέχουν να εμβολιαστούν αλλά δυστυχώς τότε θα είναι αργά”.
Για την στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων
Ερωτηθείς αν υπάρχουν δυνατότητες οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων, απάντησε: “Εάν χρειαστεί η κυβέρνηση όπως μέχρι τώρα βρήκε λύσεις θα βρει εις πάσαν περίπτωση, δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν μόνο του και κανέναν αβοήθητο. Τα δημόσια οικονομικά μας αντέχουν και οι αγορές μας επιβραβεύουν με χαμηλά επιτόκια, ο τουρισμός μας ευτυχώς παρά τη μετάλλαξη Δέλτα μέχρι στιγμής πηγαίνει πάρα πολύ καλά ,θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε, δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του όμως σας λέω ότι αυτό δεν σημαίνει από την άλλη πλευρά ‘οτι είναι ανεξάντλητοι οι πόροι” .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.