Quantcast
Επιχείρηση «IRINI»: Ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων στέλνει η Ιταλία στη Λιβύη - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Επιχείρηση «IRINI»: Ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων στέλνει η Ιταλία στη Λιβύη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Του Χρήστου Μαζανίτη
Η Ιταλία αναβαθμίζει την παρουσία της στην επιχείρηση «IRINI» στέλνοντας το ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «San Giusto».
Το πολεμικό πλοίο του ιταλικού ναυτικού “San Giorgio” μόλις ολοκλήρωσε την επιχειρησιακή του περιοδεία ως ναυαρχίδα της επιχείρησης EUNAVFOR MED IRINI και επέστρεψε στο λιμάνι του Μπρίντιζι μετά από τέσσερις μήνες έντονης δραστηριότητας στο Λιβυκό Πέλαγος. Συνέβαλε με συνέπεια αποτελεσματικά στις Επιχειρήσεις Ναυτιλιακής Απαγόρευσης σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά εκπροσώπησε επίσης την έδρα του Επιτελείου Διοικητή Δυνάμεων που αποτελείται από προσωπικό εννέα κρατών μελών της ΕΕ. Το προσωπικό του FHQ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον Διοικητή Δύναμης, Stefano Frumento, προς την κατεύθυνση όλων των ναυτικών και εναέριων πόρων που αναπτύσσονται στην περιοχή της επιχείρησης, από το ITS San Giusto, την νέα ναυαρχίδα της «IRINI».

Το νέο πλοίο διοικήσεως είναι ένα LPD (Landing Platform dock) εξοπλισμένο με κέντρο επιχειρήσεων, ελέγχου και επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών επικοινωνιών και δικτύων υπολογιστών για τη διανομή πληροφοριών επί του σκάφους, καθιστώντας το κατάλληλο ως κέντρο διοίκησης για ναυτικές επιχειρήσεις που εκτελούνται από κοινά και συνδυασμένα επιτελεία
Στο ITS San Giusto θα βρίσκεται επίσης ένα ελικόπτερο EH 101 και μια ομάδα άμεσης επέμβασης της Ταξιαρχίας San Marco του Ιταλικού Ναυτικού, ειδικευμένη στην πραγματοποίηση επιθεωρήσεων στα εμπορικά πλοία ακόμη και σε περίπτωση μη συνεργασίας.
«Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τις προσπάθειές σας στις 134 ημέρες που περάσατε στην επιχείρηση IRINI. Ο επαγγελματισμός που επιδείξατε στην έρευνα 237 εμπορικών πλοίων, πραγματοποιώντας 20 φιλικές προσεγγίσεις και μία επιβίβαση, ήταν μια απτή υποστήριξη στα καθήκοντα της Επιχείρησης ». Με αυτά τα λόγια, ο Αντιναύαρχος Fabio Agostini, Διοικητής Επιχείρησης EUNAVFORMED, χαιρέτησε το πλήρωμα του ITS San Giorgio σε ένα μήνυμα προς το πλήρωμα του πλοίου.
«Τα σταθερά υψηλά πρότυπα απόδοσης και συνεργασίας σας αποτελούν εύσημα για το ιταλικό ναυτικό και καταδεικνύουν τη δέσμευση του έθνους σας στις επιχειρήσεις της ΕΕ», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία ανέλαβε την διοίκηση της επιχείρησης από την Ελλάδα την 1η Απριλίου, στην ναυτική βάση Τάραντα της Ιταλίας, οπου πραγματοποιήθηκε η παράδοση καθηκόντων Διοικητού εν Πλω (COM FHQ) της Eπιχείρησης Irini από τον Αρχιπλοίαρχο Θεόδωρο Μικρόπουλο ΠΝ στον Ιταλό Υποναύαρχο Stefano Frumento, παρουσία του Ιταλού Διοικητή της επιχείρησης Ναυάρχου Fabio Agostini.
Το πλοίο San Giusto καθελκύστηκε το 1994 και μπορεί να μεταφέρει 3 αποβατικά σκάφη και 3 ελικόπτερα βαρέως τύπου. Είναι μήκους 133 μέτρων κι εκτοπίσματος 8.000 τόνων.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.