Quantcast
Πέτσας: Αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους από τις 18 Αυγούστου - enikonomia.gr
share

Πέτσας: Αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους από τις 18 Αυγούστου

δημοσιεύτηκε:

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στη διαδικασία των αποζημιώσεων σε πυρόπληκτους και την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».
Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, ο κ. Πέτσας είπε ότι τα ποσά που δίνονταν μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις ως πρώτη ενίσχυση, ύψους 600 ευρώ, «ενσωματώθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή που ανοίγει την Τετάρτη, 18 Αυγούστου, προκειμένου να πάρουν άμεσα τα χρήματα των ενισχύσεων, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν υποστεί ζημιά. Τα πρώτα χρήματα μπαίνουν αυτόματα με την δήλωση και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αυτοψιών, θα γίνει και η πλήρης καταβολή των ενισχύσεων», που ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, αναλόγως των καταστροφών και αν γίνεται λόγος για κατοικία η επιχείρηση.
Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η διαδικασία αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα ίσχυαν προηγούμενα χρόνια, αναφέροντας ότι «υπάρχουν αιτήσεις για αποζημιώσεις από το 2017, που ακόμη οι αγρότες δεν έχουν πάρει χρήματα από τον ΕΑΓΑ. Από τον «Ιανό» και μετά, έχουν αλλάξει οι διαδικασίες και τα χρήματα πιστώνονται μέσα σε τέσσερις μήνες».

Πηγή: ΑΝΤ1news

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.