Quantcast
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,7% των απασχολούμενων στο λιανικό εμπόριο - enikonomia.gr
share

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,7% των απασχολούμενων στο λιανικό εμπόριο

δημοσιεύτηκε:

Ο Εποχικά Διορθωμένος Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2015, διορθωμένος ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2014, κατέγραψε αύξηση κατά 2,7% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, στον τομέα της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής βελτιώθηκε κατά 3,6%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων σημείωσε άνοδο κατά 1,5%.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2014, ο Εποχικά Διορθωμένος Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων αυξήθηκε κατά 1%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής σημείωσε άνοδο 1,5%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων έμεινε αμετάβλητος.

Σε ότι αφορά τον Γενικό Δείκτη Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο του Α΄ τριμήνου 2015 (μη διορθωμένο), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α΄ τριμήνου 2014, ενισχύθηκε κατά 2,8%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση κατά 3,6%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων βελτιώθηκε κατά 1,6%.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2014, ο Γενικός Δείκτης Απασχολουμένων Ατόμων στο Λιανικό Εμπόριο, το Α΄ τρίμηνο του 2015 σημείωσε άνοδο κατά 0,3%.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών διατροφής ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ ο δείκτης της ομάδας καταστημάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίμων υποχώρησε κατά 1%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.