Quantcast
Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από Σεπτέμβριο - Τι θα ισχύσει για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους - enikonomia.gr
share

Νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από Σεπτέμβριο – Τι θα ισχύσει για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εσωτερικούς χώρους

δημοσιεύτηκε:

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα ισχύσουν από το φθινόπωρο, με την απαγόρευση εισόδου για μη εμβολιασμένους σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας να θεωρείται δεδομένη.
Επίσης, καθηγητές σε πανεπιστήμια και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να υποβάλλονται με δικά τους έξοδα σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Αντιθέτως, επί του παρόντος, εκτός των σχεδιασμών της κυβέρνησης είναι να απαγορεύεται η είσοδος σε εμπορικά καταστήματα στους ανεμβολίαστους.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν έως τα μέσα της εβδομάδας και η εφαρμογή τους θα ισχύει, σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής”, κατά πάσα πιθανότητα από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε θα ανοίξουν και τα σχολεία.
Όσον αφορά στα μέτρα, συγκεκριμένα, το πρώτο και βασικότερο που πρέπει να αναμένουν οι πολίτες είναι πως η διασκέδαση θα εξελιχθεί ενόψει του χειμώνα σε “προνόμιο” σχεδόν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Αυτό που εμμέσως αλλά σαφώς έχει προαναγγελθεί και αναμένεται να ισχύσει και επισήμως, είναι πως τα εστιατόρια, καφέ μπαρ, νυχτερινά κέντρα, σινεμά, θέατρα αλλά και τα γήπεδα θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο μόλις ο καιρός γίνει χειμερινός θα δυσκολεύονται πολύ να βρουν τρόπους διασκέδασης. Η συγκεκριμένη απόφαση για τους κλειστούς χώρους εικάζεται πως μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, καθώς αφορά βασικό “αγαθό” όπως η διασκέδαση.
Με πληροφορίες από την “Καθημερινή”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.