Quantcast
Σε αναζήτηση εσόδων ο ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

Σε αναζήτηση εσόδων ο ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Να κλείσει τις «μαύρες» τρύπες στα ταμεία του αναζητά ο ΕΦΚΑ, καθώς το πρόβλημα ρευστότητα μέρα με τη μέρα οξύνεται.

Προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει ένα κοκτέιλ μέτρων που θα δώσουν μια μικρή ανάσα στα έσοδα του Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Του Θεόδωρου Βγενή

Έτσι, εκτός από τον εξωδικαστικό μηχανισμό και την ρύθμιση των κορωνοφειλών σε έως 72 δόσεις, δύο μέτρα που θα φέρουν σίγουρα «ζεστό» χρήμα στον κρατικό κορβανά, το υπουργείο σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ προχωρούν στην αξιοποίηση των ακινήτων τους.

Στόχος να βρεθούν μισθωτές για τα περισσότερα ακίνητα που ανήκουν στα ταμεία και τα οποία σήμερα αραχνιάζουν αναξιοποίητα.

Τα δύο “φιλέτα” στο κέντρο της Αθήνας και ο ΕΦΚΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εργασίας έχει στην κατοχή πάνω από 1000 κτίρια, διαμερίσματα, αγροτεμάχια και οικόπεδα. Μάλιστα, πολλά από αυτά θεωρούνται φιλέτα, καθώς βρίσκονται σε εμπορικούς δρόμους πόλεων αλλά και στην καρδιά της Αθήνας.

Ένα τέτοιο «φιλέτο» είναι και το ακίνητο του ΕΦΚΑ στην οδό Σταδίου 41. Πρόκειται για αυτοτελές ακίνητο, με υπόγειο, ισόγειο, πέντε (5) υπέρ του ισογείου ορόφους και δώμα, συνολικής μικτής επιφάνειας 8.453,08 τετραγωνικών μέτρων, επί οικοπέδου επιφάνειας 1.225,83 τετραγωνικών μέτρων, όπου στεγαζόταν το κατάστημα «ΦΩΚΑΣ».

Το υπουργείο προκήρυξε διαγωνισμό προκειμένου να μισθώσει το μοναδικό αυτό κτίριο που στέκεται παρατημένο εδώ και αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο το ακίνητο ανέρχεται σε 45.000 ευρώ και η εκμίσθωση του θα γίνει για διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης για μέχρι πέντε επιπλέον έτη, άνευ διαγωνισμού, μετά από αίτημα του μισθωτή, και σύμφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα.

Προς αξιοποίηση οδεύει ακόμη ένα ακίνητο που βρίσκεται λίγο πιο πάνω. Στην Σταδίου 22 υπάρχει ακόμη ένα ακίνητο που βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, λίγο μετά την Πλατεία Κλαυθμώνος και μια ανάσα πριν το Σύνταγμα.

Πρόκειται για το παλιό “Εσπέρια”, το οποίο μέχρι πρόσφατα παρέμενε ανεκμετάλλευτο και τώρα μετατρέπεται σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων από ένα τουριστικό fund του Ισραήλ.

Το υπουργείο Εργασίας λοιπόν στοχεύει στην αναβίωση των κενών- επί σειρά ετών- εμβληματικών ακινήτων εντάσσεται στους στόχους ενός συνολικότερου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ, το οποίο αποδίδει άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.