Quantcast
Γεραπετρίτης: Ανοιχτό να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στην εστίαση - enikonomia.gr
share

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στην εστίαση

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι “η πρώτη φάση των υποχρεωτικών εμβολιασμών περιελάμβανε τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και σε δομές φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Εφόσον, υπάρξει δεύτερη φάση και το ενδεχόμενο αυτό παραμένει ανοιχτό, είναι δυναμικό και αξιολογείται με βάση τα εκάστοτε δεδομένα, αυτό θα περιλαμβάνει κρίσιμες υποδομές ή χώρους στους οποίους μπορεί να υπάρξει υπερμετάδοση”.

“Για κάθε περίπτωση θα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, διότι δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση για παράδειγμα στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου το αναγκαίο προσωπικό θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις” πρόσθεσε.

“Άρα θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός” διευκρίνισε.















“Γίνονται έλεγχοι, παρακολουθούμε καθημερινά το δελτίο των ελέγχων και γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για την τήρηση των μέτρων. Το ζήτημα του ποσοστού του εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι αντικείμενο μελέτης, και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις στο μέλλον” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν εξετάζεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην εστίαση απάντησε ότι “είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Είναι αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της επιτροπής και της πολιτείας. Ακούω την κριτική ότι στην εστίαση τον χειμώνα θα έχουμε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες στους κλειστούς χώρους, ενώ το προσωπικό θα είναι ενδεχομένως μη εμβολιασμένο, να πω ότι ειδικά για το προσωπικό πάντοτε υπάρχει μια μεγαλύτερη ευαισθησία. Η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία αλλά για τον εργαζόμενο ο τρόπος της επιβίωσής του”.

“Αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει βελτιούμενη προφανώς θα εξεταστούν και μέτρα υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα” τόνισε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.