Quantcast
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι παίρνουν σειρά - Τι δήλωσε ο Πέτσας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι παίρνουν σειρά – Τι δήλωσε ο Πέτσας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πέραν αυτών της υγείας και πρόνοιας (γηροκομεία) άφησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο MEGA.
Όπως είπε σχετικά με την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού “στο επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πρώτης γραμμής, όπως έχουμε πει και τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως αυτοί που εξυπηρετούν τον κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών. Kαι γι αυτούς υπάρχει η σκέψη αν χρειαστεί, εάν η πανδημία συνεχίσει με αυτή την ένταση, εάν οι ειδικοί συστήσουν τότε θα προχωρήσουμε και σε αυτές τις κατηγορίες”.

“Κυρίως μιλάμε για την Εφορία, για τα ΚΕΠ, μιλάμε για ΕΦΚΑ, μιλάμε για προσωπικό που είναι στα Σώματα Ασφαλείας ενδεχομένως και στις Ένοπλες Δυνάμεις για άλλους λόγους. Επομένως μιλάμε κυρίως για αυτές τις κατηγορίες. Επαναλαμβάνω εάν χρειαστεί θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί”, διευκρίνισε.

Για την εστίαση
Σχετικά με το αν θα αντικατασταθούν τα δύο rapid tests με υποχρεωτικό εμβόλιο στον κλάδο της εστίασης είπε τα εξής” Είναι κάτι το οποίο άφησε ανοιχτό χθες και ο υπουργός Επικρατείας .Είναι κάτι το οποίο μας απασχολεί. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την αγορά πολύ καιρό πριν. Και καθώς πλησιάζουμε σιγά σιγά στην μεταφορά στους εσωτερικούς χώρους , η ίδια η αγορά νομίζω ότι θα το ρυθμίσει. Και οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του χώρου θα βρουν τον τρόπο αυτό να το λύσουν” και εκτίμησε ότι θα εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων της εστίασης.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Αναφορικά στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών είπε ότι θα υπάρχει ένα εισόδημα ελάχιστο για τους ανθρώπους αυτούς χωρίς να αναφέρει το ακριβές ποσό και πρόσθεσε ότι θα γίνουν διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες για το θέμα αυτό.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.