Quantcast
Γεωργιάδης: Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται θα πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται θα πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά

δημοσιεύτηκε:

Οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται θα πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά, τόνισε με έμφαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο θέμα των αναστολών συμβάσεων των εργαζόμενων του κλάδου.
Όπως είπε στο Μega, “υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται κατά τη γνώμη μου δεν κάνει για αυτή την δουλειά, πρέπει να κάνει κάποια άλλη δουλειά στη ζωή του” ωστόσο την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι “δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που έδωσαν μέχρι τώρα . Τους ευχαριστούμε που έκαναν όλη αυτή τη προσπάθεια. Όμως ποιος από αυτούς παίρνει την ευθύνη να μπει σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας και να κολλήσει κάποιον COVID και δεν θα πεθάνει; Ποιος αναλαμβάνει αυτήν την ευθύνη;”.
“Ο υγειονομικός πρέπει να σκεφτεί και τον ασθενή του, δεν είναι μόνο ο εαυτός του” είπε μεταξύ άλλων.
Και επανέλαβε: “Για εμένα υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, δηλαδή δεν ακολουθεί τις επιταγές της επιστήμης δεν κάνει για αυτή την δουλειά .Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτό λένε όλες οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές, αυτό λένε όλες οι έδρες ιατρικής σχολής του πλανήτη, αυτό λένε οι κυβερνήσεις του πλανήτη. Υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι γιατροί, πολύ μικρή μειοψηφία που λέει το αντίθετο .Αλλά η επιστήμη δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας, η επιστήμη είναι θέμα δεδομένων. Κάθε μέρα στην Ελλάδα πεθαίνουν 30, 35, 40 συμπολίτες μας. Πεθαίνουν γιατί είναι ανεμβολίαστοι”.
Για το εμβόλιο
Επίσης μίλησε και για το θέμα του εμβολίου. “Το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα. Μόνο στην Ελλάδα κατάφεραν και το έκαναν πολιτικό ζήτημα” και διερωτήθηκε τι σχέση έχει τι κόμμα ψηφίζει κάποιος με το εάν θα κάνει το εμβόλιο. “Για τον Μητσοτάκη εμβολιάζεσαι; Για την υγεία σου εμβολιάζεσαι, των συγγενών σου και των γύρω σου και των ασθενών σου εάν είσαι υγειονομικός”, πρόσθεσε.
Για τα εμπορικά κέντρα
Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο το χειμώνα να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι στα εμπορικά κέντρα . “Κάθε σενάριο εξετάζεται με τα συν και τα πλην του” ,απάντησε και συμπλήρωσε ότι προς το παρόν έχουμε εξαιρέσει από τους κανόνες αυτούς το λιανικό εμπόριο διότι μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι στη διάδοση του κορονοιου δεν συμβάλει το λιανικό εμπόριο.
“Οι επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου τηρούν γενικά τα μέτρα “, τόνισε και είπε ότι δεν μπορεί να πει τι θα γίνει και εξήγησε ότι για τον ίδιο ήταν ένα έσχατο μέτρο. ” Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στο λιανικό εμπόριο. Δεν μπορώ και να σας πω και ότι δε θα γίνει, γιατί αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας . Αντί λοιπόν να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δεν πάμε όλοι να εμβολιαστούμε;” ανέφερε .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.