Quantcast
Υποχρεωτικός εμβολιασμός : Για ποιους υγειονομικούς παίρνει παράταση - Τι είπε ο Γιαννακός- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Υποχρεωτικός εμβολιασμός : Για ποιους υγειονομικούς παίρνει παράταση – Τι είπε ο Γιαννακός- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δίνεται παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου στους εργαζόμενους υγειονομικούς των ψυχιατρικών νοσοκομείων να εμβολιαστούν, όπως μετέδωσε το Mega, ύστερα από σχετική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό.
Επίσης ο κ. Γιαννακός επεσήμανε ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δεν τίθενται από σήμερα σε καθεστώς αναστολής, όπως οι συνάδελφοί τους.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα τίθενται σε καθεστώς αναστολής οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που απασχολούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Τι προβλέπει ο νόμος για την υποχρεωτικότητα

Για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιάζεται υποχρεωτικά κατά της Covid-19 όλο το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό). Το προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως τις 16 Αυγούστου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο. Επίσης, όλο το προσωπικό σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας (διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης, κλινικές, νοσοκομεία, δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μονάδες νοσηλείας, Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας). Το υπόχρεο προσωπικό πρέπει να έχει λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση έως την 1η Σεπτεμβρίου 2021, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο. Εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει από Covid-19 και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Η αίτηση εξαίρεσης από τον εμβολιασμό εξετάζεται από ειδική επιτροπή ανά υγειονομική περιφέρεια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.