Quantcast
Οικονόμου: Γιατί επελέγη ο Στυλιανίδης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Τι είπε για τον Αποστολάκη - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Γιατί επελέγη ο Στυλιανίδης για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Τι είπε για τον Αποστολάκη

δημοσιεύτηκε:

Για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη προκειμένου να αναλάβει υπουργός Πολιτικής Προστασίας μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έκανε αναφορά και στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Σχετικά με τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «η αμετακίνητη απόφαση του Πρωθυπουργού είναι καταρχήν να αναβαθμιστεί συνολικά η δομή θεσμικά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και για να υπάρξει καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της Πολιτικής Προστασίας. Έτσι αποφασίστηκε η ίδρυση του υπουργείου».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «ο κ. Στυλιανίδης δεν είναι μόνο ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Είναι ο πιο ικανός Ευρωπαίος πολιτικός για να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα αυτού του πεδίου. Το έχει αποδείξει με τη θητεία του ως αρμόδιος Επίτροπος το προηγούμενο διάστημα, με εμβληματικές πρωτοβουλίες όπως το Rescue, ήταν ο εμπνευστής αρκετών επιχειρησιακών προγραμμάτων για ανασυγκρότηση περιοχών που αντιμετώπισαν προβλήματα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ο κ. Στυλιανίδης είναι ένας Έλληνας της Κύπρου, πολίτης του ευρύτερου ελληνισμού, με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, με ισχυρές διασυνδέσεις και διεθνές κύρος. Η εμπειρία, τα χαρακτηριστικά και οι σχέσεις του αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι μπορεί να βοηθήσει στο έργο της Πολιτικής Προστασίας συνεργαζόμενος με τον έμπειρο πτέραρχο, κ. Τουρνά».

Η αναφορά του Οικονόμου στον Αποστολάκη

Σε ερώτηση γιατί δεν επελέγη εξαρχής ο κ. Στυλιανίδης αντί του κ. Αποστολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «τα περιστατικά με το τι προηγήθηκε είναι γνωστά. Ο κύκλος έκλεισε οριστικά και όλοι έχουν βγάλει συμπεράσματα μεταξύ άλλων κι εμείς».

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή, την καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Μια επιλογή ώστε η διαχείριση των κρίσεων και η Πολιτική Προστασία να πάει σε νέα επίπεδα. Πάμε πολλά βήματα μπροστά στη σπουδαία δουλειά που έχει γίνει έως τώρα. Φιλοδοξία μας είναι να έχουμε την καλύτερη Πολιτική Προστασία και πολιτική διαχείρισης κρίσεων στην Ευρώπη».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τους λόγους δημιουργίας και θέσης υφυπουργού ενώ αν αναλάμβανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «έχουμε πλέον μια πολιτική ηγεσία με όλα τα χαρακτηριστικά για να αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλη επιτυχία τις προκλήσεις του πεδίου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.