Quantcast
Προς μίνι lockdown 4 περιοχές της χώρας - enikonomia.gr
share

Προς μίνι lockdown 4 περιοχές της χώρας

δημοσιεύτηκε:

Προς μίνι lockdown οδεύουν άλλες τέσσερις περιοχές της χώρας, λόγω της μεγάλης διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού αναμένεται να ληφθούν για την Καβάλα, την Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα.

Αυτές οι περιφερειακές ενότητες, όπως προκύπτει από τον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη βρίσκονται στο “κόκκινο”, εξαιτίας της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου και “φλερτάρουν” με το μίνι lockdown. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία.

Τα μέτρα του μίνι lockdown

Στις εν λόγω περιφερειακές ενότητες αναμένεται να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ. και απαγόρευση μουσικής σε χώρους εστίασης για όλο το 24ωρο, όπως ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Επίσης, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η παράταση του μίνι lockdown και για άλλες περιοχές στις οποίες ήδη εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη στο “κόκκινο” παραμένουν Αρκαδία και Αργολίδα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και αύριο, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία, Ευρυτανία κι Αργολίδα.

Σαρηγιάννης: Φόβοι για νέα έξαρση της πανδημίας από τις 20 Σεπτεμβρίου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Στη σημερινή του ανάλυση ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει ότι η επιδημική καμπύλη έχει οριζοντιωθεί και υπάρχει σημαντική επιβράδυνση της πτωτικής πορείας. Σύμφωνα με τον εκτιμήσεις του, αναμένεται επανάκαμψη της πανδημίας από τις 18-20 Σεπτεμβρίου.




Διαβάστε ολόκληρο τον Επιδημιολογικό Χάρτη της χώρας
εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.