Quantcast
Ηλιόπουλος για ΔΕΘ: Το τρίπτυχο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα - enikonomia.gr
share

Ηλιόπουλος για ΔΕΘ: Το τρίπτυχο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση βασικού μισθού, ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και στήριξη κοινωνικού κράτους θα περιλαμβάνει το τρίπτυχο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα που θα καταθέσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στη φετινή ΔΕΘ.
Αυτό γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια «ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση για μια διαφορετική πορεία της χώρας, στην κατεύθυνση υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας» που θα καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη φετινή ΔΕΘ.
Οι δύο άξονες της πρότασης
«Η παρέμβασή μας θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι βέβαια η κριτική στη σημερινή κυβέρνηση. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Έχουμε έναν πρωθυπουργό ανίκανο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια της κοινωνίας, την ίδια στιγμή που έχει αποδειχθεί πολύ ικανός στο να υπερασπίζεται συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.
«Ο κ. Μητσοτάκης στα εργασιακά νομοθετεί υπέρ του ΣΕΒ και όχι των εργαζομένων, στην κοινωνική ασφάλιση υπέρ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και όχι των συνταξιούχων, στην παιδεία νομοθετεί υπέρ των κολεγίων και όχι των μαθητών, ακόμα και στη δημόσια υγεία η πολιτική του είναι υπέρ των ιδιωτικών κλινικών και όχι του δημόσιου αγαθού της υγείας», τόνισε.
Όσον αφορά τον δεύτερο άξονα της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που θα είναι «η πρόταση για το πώς μπορούν τα πράγματα να πάνε διαφορετικά», επεσήμανε ως βασικά σημεία: «Τη ρύθμιση και διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία ώστε να κρατηθούν ανοιχτές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, την αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου ισχυρής προστασίας της εργασίας και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ενίσχυση, για παράδειγμα, του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας».

Για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πρόγραμμα-κοροϊδία στους νέους», όταν «τα 1.200 ευρώ για στήριξη της απασχόλησης των νέων που ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, αποδείχτηκε τελικά ότι θα είναι 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες… ». Υπενθύμισε, δε, ότι «την περίοδο ’15-’19, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα βασικά προγράμματα που έτρεχε ο ΟΑΕΔ για την ανεργία των νέων περιλάμβανε επιδότηση για 12 μήνες έως 500 ευρώ, με την υποχρέωση του εργοδότη να κρατήσει για άλλους 6 μήνες τον εργαζόμενο», ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «των 5.500 νέων επιστημόνων στο Δημόσιο με μισθούς της τάξης των 1.000 ευρώ».
Μιλώντας νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας, σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα, ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για «παντελή έλλειψη σχεδίου της κυβέρνησης» αλλά και για η «φανερή απροθυμία της να ελέγξει συγκεκριμένα συμφέροντα στην αγορά». «Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη δημιουργία ενός ταμείου 150 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 9 ευρώ τον μήνα για κάθε νοικοκυριό και αυτό για να αντιμετωπίσει αυξήσεις που υπολογίζεται ότι μέχρι τον Μάρτη μπορεί να ξεπεράσουν σωρευτικά το 1 δισ. ευρώ», είπε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αντί να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, αντί να παρέμβει -μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας- προκειμένου να “σπάσει” το ολιγοπώλιο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην αγορά, επιχορηγεί τα κέρδη των ιδιωτών στο ρεύμα με χρήματα των φορολογουμένων».
Ερωτηθείς στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ3 για την πορεία της πανδημίας, επανέλαβε πως είναι «επικίνδυνο το πρωτόκολλο που έχει βάλει η κυβέρνηση στα σχολεία, ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του». «Και γίνεται πιο επικίνδυνο», σημείωσε, «αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι στις ηλικίες άνω των 60 και 70 ετών έχουμε 20% ανεμβολίαστους και άνω των 80 έχουμε 27%». «Κάνουμε έστω και τώρα έκκληση στην κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτήν την επικίνδυνη επιλογή, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών και να “σπάσουν” τα τμήματα», υπογράμμισε.
Για την υπόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Όσον αφορά, τέλος, την υπόθεση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του στο Μέγαρο Μαξίμου για την κάλυψη του βουλευτή της ΝΔ. «Αν οποιοσδήποτε πολίτης δημοσίευε τα στοιχεία ανήλικων παιδιών στο διαδίκτυο, είναι προφανές ότι θα αντιμετώπιζε τις κυρώσεις του νόμου», τόνισε. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε βουλευτές να στοχοποιούν παιδιά 4 χρονών», επεσήμανε συμπληρώνοντας: «Είναι τιμή μας που τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, μαθαίνουν να σκέφτονται και να ονειρεύονται στα ελληνικά». «Μιλάμε για μια βαθιά ακροδεξιά πρακτική που ακουμπά τα όρια του φασισμού. Ο κ. Μπογδάνος δεν θα έπρεπε αυτήν τη στιγμή να είναι βουλευτής της ΝΔ και όσο η ΝΔ τον κρατά, αυτή η επιλογή βαραίνει αντικειμενικά τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στη ΕΡΤ3

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.