Quantcast
Σεισμός στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες - enikonomia.gr
share

Σεισμός στο Ηράκλειο: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες

δημοσιεύτηκε:

Τραγωδία στην Κρήτη, καθώς ο ισχυρός σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που ταρακούνησε το Ηράκλειο και ολόκληρο το νησί αφήνει πίσω του θύματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για έναν εργάτη, ο οποίος βρισκόταν σε εκκλησία στο Αρκαλοχώρι.

Τη στιγμή που “χτύπησαν” τα 5,8 Ρίχτερ ο εργάτης βρισκόταν μέσα στην εκκλησία, της οποίας κατέρρευσε ο τρούλος και τον καταπλάκωσε.

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου εργάτη

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι συνάδελφοι του άτυχου εργάτη βρίσκονταν έξω από την εκκλησία, μη μπορώντας να πιστέψουν τι συνέβη.



Σεισμός στο Ηράκλειο: Ζημιές σε κτίρια, έπεσαν βράχοι, καταπλακώθηκε αυτοκίνητο

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει… Πολλοί κάτοικοι πετάχτηκαν στον δρόμο.




Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα.




Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.




Επίσης εκκενώθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, μετά τον κύριο σεισμό αλλά και τους μετασεισμούς.



Μετά τον κύριο σεισμό, ακολούθησε στις 09.27 το πρωί μετασεισμός, εντάσεως 3.8 ρίχτερ, στα 19 χλμ. ΒΔ της Άρβης, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ. Δεύτερος μετασεισμός, στις 9.37 το πρωί, ήταν εντάσεως 4,5 ρίχτερ, στα 21 χλμ. ΔΝΔ της Άρβης και σε εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

Κανένα πρόβλημα στα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου

Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται στις ξενοδοχειακές μονάδες του νομού Ηρακλείου, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

«Κουνηθήκαμε, αλλά όλα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σκόνη που “σήκωσε” ο σεισμός





Λέκκας για σεισμό στο Ηράκλειο: Ήταν μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε

«Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε» τόνισε στο enikos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε μεγάλες ζημιές, ούτε καταρρεύσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «επικοινώνησα και με τον κ. υπουργό, τον κ. Στυλιανίδη και το παρακολουθούμε».




Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί, ενώ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.