Quantcast
Σεισμός: Δεκάδες αιτήσεις σεισμόπληκτων για τα σπίτια του Ηρακλείου - enikonomia.gr
share

Σεισμός: Δεκάδες αιτήσεις σεισμόπληκτων για τα σπίτια του Ηρακλείου

δημοσιεύτηκε:

Δεκάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τις οικογένειες που έμειναν άστεγες εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ένα από τα σπίτια του προγράμματος ESTIA στο Ηράκλειο.
Οι αιτήσεις γίνονταν μέχρι και χθες στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου (που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα) αλλά και στους σεισμόπληκτους δήμους.
Αύριο αναμένεται να υπάρξει η διαλογή ώστε να αποφασιστεί ποιες οικογένειες θα μεταφερθούν στα συγκεκριμένα σπίτια.
«Όπως έχουμε πει στα σπίτια αυτά θα μπουν οικογένειες πολυμελείς, οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και οικογένειες που έχουν προβλήματα υγείας. Σήμερα σε μία κοινή συνάντηση που θα έχουμε με το δήμο θα δούμε πόσα άτομα πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να εγκατασταθούν οι άνθρωποι στα σπίτια στο Ηράκλειο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Γιώργος Μαυρογιάννης ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι «δυστυχώς δεν θα μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους καθώς οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τα διαθέσιμα σπίτια. Αυτή τη στιγμή έχουμε διαθέσιμες 40 κατοικίες που τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν σταδιακά και θα γίνουν 65».

Νέα διαμόρφωση στο κλειστό του μπάσκετ που είναι μόνο για… εμβολιασμένους

Σε νέα διαμόρφωση στο κλειστό του μπάσκετ προχωρά η Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Ο χώρος θα φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους.

«Θα προχωρήσουμε να φτιάξουμε το κλειστό ώστε να αποκτήσουν οι άνθρωποι μία ιδιωτικότητα. Μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι θα βάλουμε πάνελ και κουρτίνες προκειμένου να έχει ο κάθε άνθρωπος τον χώρο του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρογιάννης.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, στο κλειστό του μπάσκετ μπορούν να φιλοξενηθούν μόνο εμβολιασμένοι πολίτες ή άτομα που άμεσα θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, γεγονός που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.


Προετοιμάζονται νέοι κλειστοί χώροι

Νέοι κλειστοί χώροι αναμένεται να δημιουργηθούν για τους σεισμόπληκτους σε διάφορα σημεία των δήμων.

«Σχεδιάζουμε να φτιάξουμε έναν κλειστό χώρο στο Ίνι με 15 κρεβάτια που γίνεται σε συνεργασία με το δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Παράλληλα όμως, από Δευτέρα θα προχωρήσουμε και σε σχεδιασμό άλλων κλειστών χώρων σε άλλες περιοχές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαυρογιάννης.

Έρχεται επιπλέον εξοπλισμός από την Ύπατη Αρμοστεία

Επιπλέον εξοπλισμός, αποκλειστικά, για τους σεισμόπληκτους στέλνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Μάλιστα, ο εξοπλισμός αυτός θα παραμείνει στην Κρήτη για να χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά σε όποια περίπτωση χρειάζεται.

«Περιμένουμε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να μας κατεβάσει εξοπλισμό για τους σεισμοπαθείς της περιοχής. Πρόκειται για εξοπλισμό στέγασης 250 περίπου ατόμων», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαυρογιάννης και συμπλήρωσε: «Αυτός ο εξοπλισμός στη συνέχεια θα παραμείνει στα χέρια μας ώστε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων να μοιράζονται σε περιοχές που έχουν έκτακτες ανάγκες».

Πηγή: cretapost.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.