Quantcast
ΤτΕ: Στα 100 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Στα 100 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια

δημοσιεύτηκε:

Tο σύνολο των μη εξυπηρετούμενων κόκκινων δανείων σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας ανήλθαν στο  39,9% του συνόλου των χορηγήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 ενώ έφτασαν στο 40,8% το πρώτο τρίμηνο του 2015 που αντιστοιχεί σε ποσό των 100 δισ. ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων παρουσιάζουν τα καταναλωτικά δάνεια στο 51,3%, ακολουθούν τα επιχειρηματικά στο 39,8% και τα στεγαστικά στο 35,6%.

Το ποσοστό κάλυψης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ανέρχεται, σύμφωνα με την TτΕ, στο 44%.

Στο κομμάτι των επιχειρηματικών δανείων, το 63% των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στην Έκθεση υπογραμμίζεται επίσης ότι το 2014 οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε πενταπλάσια αύξηση στις διαγραφές δανείων σε σχέση με το 2013, δηλαδή διέγραψαν 1,98 δισ. ευρώ επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια έναντι 363 εκατ. ευρώ το 2013.

Σε άλλο σημείο της Έκθεσης, ο Διοικητής της TτΕ επισημαίνει ότι για σημαντικό αριθμό δανείων οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος των επισφαλειών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.