Quantcast
Τρίτη δόση εμβολίου: Στο τραπέζι να γίνει υποχρεωτική για τους άνω των 65 – Τι εξετάζεται για τις μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς - enikonomia.gr
share

Τρίτη δόση εμβολίου: Στο τραπέζι να γίνει υποχρεωτική για τους άνω των 65 – Τι εξετάζεται για τις μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς

δημοσιεύτηκε:

Στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 65 ετών, όπως είπε ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο Γ.Γ. Συντονισμού του κυβερνητικού έργου, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την 3η αναμνηστική δόση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί εν μέρει υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους».

«Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την 3η δόση. Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Σκέψεις για χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε ερώτηση σχετικά με τους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, ο κ. Κοντογεώργης απάντησε ότι «στα Μέσα Μεταφοράς , ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση για τα Μέσα Μεταφοράς λόγω και της πυκνότητας του κόσμου, υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις για χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα».

Τι είπε ο Κοντογεώργης για την εστίαση

Σχετικά με το αν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης, ο ίδιος είπε ότι «στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζομένους. Βλέπουμε έναν πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

Απαντώντας, τέλος, στο αν υπάρχει ενδεχόμενο για κάποια έκτακτη ενίσχυση σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους προς τα Χριστούγεννα, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «Η οικονομία τρέχει και πηγαίνουμε καλά. Είναι η στιγμή να δοθεί ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στα νέα ζευγάρια, τους νέους εργαζόμενους γονείς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.