Quantcast
Γεωργιάδης: Πιθανόν να ανέβουν οι τιμές των προϊόντων και τον Νοέμβριο - Κάνουμε διαρκώς ελέγχους - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Πιθανόν να ανέβουν οι τιμές των προϊόντων και τον Νοέμβριο – Κάνουμε διαρκώς ελέγχους

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές των προϊόντων και τον Νοέμβριο άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open.


Όπως είπε, “οι τιμές των προϊόντων ανέβηκαν τον Οκτώβριο και θα ανέβουν και τον Νοέμβριο το πιθανότερο, φαντάζομαι δεν το ξέρω. Αλλά ως αρμόδιος υπουργός εμπορίου δεν μπορώ να κάθομαι και να προβλέπω τιμές ούτε να λέω στις επιχειρήσεις τι θα κάνουν. Έχουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τη Διμέα. Κάνουμε διαρκώς ελέγχους και εάν εντοπίσουμε φαινόμενα είτε καρτέλ είτε αισχροκέρδειας θα βάλουμε πρόστιμα αμέσως. Τώρα από εκεί και πέρα η κάθε επιχείρηση θα κάνει την τιμολογιακή της πολιτική ” .
Ο ίδιος επανέλαβε ότι ως υπουργός ανάπτυξης δεν έχει καμία θεσμική αρμοδιότητα να κατευθύνει τις επιχειρήσεις για τις τιμές στα προϊόντα τους. Αυτό θα ήταν και παράβαση του νόμου”.

Επίσης αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα εφημερίδας του Σαββάτου που έλεγε ο ότι ο ίδιος έκανε συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ και ότι τους υποσχέθηκε να μην παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού. “Αυτά όλα είναι παραμύθια πέραν πάσης φαντασίας”, σημείωσε.

Τι είπε για την τροφοδοσία της αγοράς με εποχικά είδη

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν θα υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς για τα εποχικά είδη.

“Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση ως υπουργός Εμπορίου της Ελλάδας να σας ανακοινώσω ότι δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα στην εφοδιαστική μας αλυσίδα κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, απολύτως κανένα, ούτε στα βασικά αγαθά, ούτε στα εποχικά, ύστερα από δύο τις μεγάλες συσκέψεις που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα με όλους τους εκπροσώπους της αγοράς”.

“Έχουν προλάβει οι Έλληνες επιχειρηματίες να πάρουν τα αγαθά που θέλουν για τα Χριστούγεννα και ε΄χουν εφοδιαστεί οι αποθήκες με τα πα΄ντα” συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Στην Ελλάδα και στην πανδημία και τώρα, όλη η αγορά λειτουργεί ρολόι. Αυτό δεν είναι μια εθνική μας επιτυχία;” πρόσθεσε ο ίδιος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.