Quantcast
Tρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για ραντεβού - enikonomia.gr
share

Tρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για ραντεβού

δημοσιεύτηκε:

Την Παρασκευή το βράδυ θα ανοίξει η η πλατφόρμα για ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Παράλληλα επεσήμανε ότι, θα λάβουν μήνυμα υπενθύμισης οι πολίτες που έκλεισαν τους 5, 5 μήνες εμβολιασμού προκειμένου να προγραμματίζουν το ραντεβού τους από τους 6 μήνες και μετά .
“Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν οι πολίτες μεγαλύτερο περιθώριο να προγραμματίσουν και τον χρόνο τους και να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία. Γιατί η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης εμβολίου νομίζω με πολύ σαφή τρόπο έχει ακουστεί από όλη την επιστημονική κοινότητα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμός: Πόσα ραντεβού κλείστηκαν

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι “την Κυριακή κλείστηκαν 105.000 ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου. Χθες κλείστηκαν 55.000 ραντεβού. Ο μέσος όρος είναι περίπου 70.000 την ημέρα στα ραντεβού πρώτης δόσης”.

Όσον αφορά στο εάν έχει τα ίδια δικαιώματα σε χώρους για εμβολιασμένους κάποιος που έχει κάνει μόνο τις δύο δόσεις εμβολίου με κάποιον που έχει κάνει και τις 3 δόσεις απάντησε καταφατικά προς το παρόν ναι.
Υπενθύμισε ότι η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που έχει αποφασίσει από τις 6 Δεκεμβρίου ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα ισχύει για όσους έχει περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση και είναι άνω των 65 ετών και ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους.
‘Όμως σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτό θα κριθεί από τους υπουργούς Υγείας. Αρχε΄ς Δεκεμβρίου έχουμε μια συνάντηση”, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.