Quantcast
Γεωργιάδης: Μέτρα για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Μέτρα για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους ελήφθησαν νέα υγειονομικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο υπουργός “τα μέτρα δεν ελήφθησαν για να τιμωρήσουμε κανε΄ναν, ούτε γιατί μισούμε τους αντιεμβολιαστές όπως δυστυχώς πολλοί από αυτούς μισούν εμάς , ούτε γιατί θέλουμε να τους ταλαιπωρήσουμε. Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας για να μην φτάσουμε εδώ που είναι σήμερα η Γερμανία ή Βόρεια Ευρώπη αλλά και για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα “.

Θα μείνει όρθια η αγορά τις εορτές των Χριστούγεννων

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα μείνει όρθια η αγορά τις εορτές των Χριστούγεννων. “Ο λόγος που πήραμε τα μέτρα εδώ και 15 μέρες και έχουν αρχίσει και αποδίδουν. Και ο λόγος που παίρνουμε και τα νέα μέτρα από Δευτέρα ε΄χουν ως κεντρικό τους στόχο η αγορά των Χριστουγέννων να μείνει ανοιχτή και με το κατά δυνατόν λιγότερους περιορισμούς” απάντησε και εξήγησε ότι για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα με το κατά δυνατόν λιγότερους περιορισμούς λαμβάνονται από τώρα τα μέτρα για να φρενάρουμε στο μέτρο του εφικτού τη διάδοση της πανδημίας και τη πίεση στο σύστημα υγείας μας.
” Για να μπορούμε να κάνουμε όλοι γιορτές και να τις ευχαριστηθούμε, να κάνουμε τα ψώνια μας, να κάνουμε τα δώρα μας, να διασκεδάσουμε, να κάνουμε τα ρεβεγιόν μας και όλα τα υπόλοιπα .Προφανώς σε όλες αυτές τις κοινωνικές δραστηριότητες μέσα στα Χριστούγεννα και μέσα στο κρύο δεν θα μπορούν δυστυχώς οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας να είναι μαζί μας όσο θα το θέλαμε γιατί κινδυνεύει η υγεία τους. Και συνακόλουθα επειδή κινδυνεύει η δική τους υγεία κινδυνεύει και υγεία των εμβολιασμένων”, ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι πηγαίνουν στις ΜΕΘ οι ανεμβολίαστοι πολίτες, κλείνουν τις μονάδες εντατικής θεραπείας και εάν χρειαστεί κάποιος από τους εμβολιασμένους πολίτες να πάει σε αυτές δεν θα βρει κλίνη .
Και επανέλαβε δεν κατηγορούμε, τους ανεμβολίαστους, δεν τους τιμωρούμε, τους προστατεύουμε και αυτούς και εμάς τους εμβολιασμένους από αυτούς”.

Χριστούγεννα: Απειλείται η αγορά με lockdown

Επίσης ρωτήθηκε εάν η αγορά Χριστουγέννων απειλείται με lockdown. ” Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να υπάρξει γενικό lockdown για δύο βασικούς λόγους “, απάντησε και παρέθεσε παρακάτω τους λόγους:
-Πρώτον: Θεωρούμε ότι δεν ε΄χουμε το ηθικό δικαίωμα να το επιβάλουμε επειδή το 75% των ενηλίκων του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί συνεπώς δεν κινδυνεύει άμεσα από την πανδημία.
-Δεύτερον: Δεν υπάρχουν τα χρήματα και υπενθύμισε ότι “στην πρώτη πανδημία και στο lockdown που είχαμε, η Ευρώπη είχε ανοίξει τα πουγκιά και υπήρχε μια πολιτική: δώστε χρήματα να σταθούν όρθιες οι οικονομίες. Και εμείς παρά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, όπως σήμερα ξέρετε δώσαμε αναλογικά τα περισσότερα χρήματα. Η Ελλάδα έχει δώσει αναλογικά με το ΑΕΠ της και τον πληθυσμό της τα περισσότερα χρήματα από όλες τις α΄λλες χώρες της Ευρώπης. Τώρα δεν είναι η ίδια πολιτική στην Ευρώπη. Τώρα η Ευρώπη λέει: έχουμε το εμβόλιο, όσοι ήθελαν εμβολιάστηκαν, δεν μπορούμε να μοιράζουμε λεφτά διότι επιπλέον λόγω του πληθωρισμού που υπάρχει στις βόρειες χώρες, η ιδέα να ανοίξουν το πουγκί και να μοιράσουν λεφτά είναι απεχθής. Άρα η Ευρώπη δεν ανοίγει την κάνουλα για να μοιράσει λεφτά .Εμείς μοιράσαμε ήδη πάρα πολλά λεφτά .Άλλα λεφτά για να μοιράσουμε δεν υπα΄ρχουν”.
Η ιδέα να επιβάλουμε Lockdown στη χώρα χωρίς να πληρώνουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σημαίνει ότι τους οδηγούμε στη χρεοκοπία, τόνισε με έμφαση και ξεκαθάρισε ότι αυτό το σενάριο δεν υπάρχει .

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Ωστόσο την ίδια ώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και άλλα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Όπως είπε δεν θα υπάρξει γενικό lockdown ωστόσο ” μέτρα όμως περιορισμού των ανεμβολίαστων στο μέτρο που αυτοί επιβαρύνουν περισσότερο το εθνικό σύστημα υγείας θα υπάρχουν από Δευτέρα ήδη και θα δούμε εάν χρειαστεί να λάβουμε και κανένα άλλο μέτρο “.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.