Quantcast
Τσίπρας: Γύρω γίνεται πανδαιμόνιο κι αυτοί παίζουν πιάνο, σαν τα κόμικ του Λούκυ Λουκ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Γύρω γίνεται πανδαιμόνιο κι αυτοί παίζουν πιάνο, σαν τα κόμικ του Λούκυ Λουκ

δημοσιεύτηκε:

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της οικονομίας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που γίνεται με πρωτοβουλία του, με θέμα “την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”.

“Ολιγοπώλιο, αισχροκέρδεια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και χειραγώγηση τιμών, αυτή είναι η συνταγή. Και όλα αυτά ενώ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από την οποία αποψιλώθηκαν και πάνω από 20 στελέχη με μετατάξεις το προηγούμενο διάστημα μοιάζει σαν τον πιανίστα στο σαλούν. Παίζει πιάνο. Γύρω γίνεται πανδαιμόνιο -αν έχετε δει αυτά τα ωραία κόμικ του Λούκυ Λουκ- και αυτοί παίζουν πιάνο. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “ούτε φαινόμενα αισχροκέρδειας βλέπει η Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας, ούτε κάτι μεμπτό στις διαδικασίες εκχώρησης της ΔΕΗ, ούτε στην παραχώρηση φυσικών μονοπωλίων όπως η ΔΕΠΑ υποδομών… Όλα καλώς καμωμένα, να γιατί σήμερα μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το μεγάλο παζάρι για τη ΔΕΗ, η Ελλάδα εν μέσω ενεργειακής κρίσης είναι πρωταθλήτρια στην χονδρική τιμή του ρεύματος. Δεν μας φταίει το κακό μας το ριζικό, δεν είναι τυχαίο. Είναι το κόστος της επιλογής σας να κάνετε μικρή τη ΔΕΗ, για να κερδοσκοπήσουν κάποια funds, όχι απρόσωπα, γνωστά σας, και για να οδηγήσετε τη ΔΕΗ κάποια στιγμή αργότερα ενδεχομένως στον έλεγχο κάποιου ιδιώτη επενδυτή… χωρίς να ανοίξει μύτη”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.