Quantcast
Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο των rapid test στα σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο των rapid test στα σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο του rapid test και στα σούπερ μάρκετ άφησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο της διπλής μάσκας και του rapid test στα σούπερ μάρκετ είπε ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των ατόμων ανά τετραγωνικό στα σούπερ μάρκετ και προφανώς είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας εκεί.
Ωστόσο την ίδια ώρα εκτίμησε ότι η υποχρεωτική νομοθέτηση διπλής μάσκας δεν θα κάνει τη μεγάλη διαφορά όσον αφορά στο θέμα της διασποράς του ιού.
“Το rapid test δεν ε΄χει μπει στα σούπερ μάρκετ ακόμα διότι υπάρχει μια σειρά δραστηριοτήτων που έχει να κάνει με το να αγοράζει ο άλλος τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του: φάρμακα, τρόφιμα, ό,τι χρειάζεται ε΄να νοικοκυριό που έχει μείνει προς το παρόν έξω από αυτή την υποχρέωση”, τόνισε με έμφαση.

Επίσης ρωτήθηκε εάν υπάρχει σκέψη να εφαρμοστεί αυτό. “Δεν είναι πολλά τα πράγματα που έχουμε να κάνουμε για τους ανεμβολίαστους για να είμαστε ειλικρινείς από εδώ και στο εξής”, σημείωσε και ανέφερε ότι “οποιαδήποτε δραστηριότητα ΄έχει να κάνει με διασκέδαση, έχει να κάνει με πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, βαθμιαία από την υποχρέωση του να έχει κανείς τεστ για κορονοιο, επειδή βιώνουμε μια φάση που έχουμε μεγάλη όξυνση της πανδημίας, δυσκολέψαμε τα πράγματα ακόμα περισσότερο”.

“Ο, τιδήποτε είναι στην κατεύθυνση αυτής της στρατηγικής μας, δηλαδή ανοιχτή οικονομία, με μέτρα προστασίας για όλους (για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) και περιορισμό της κίνησης των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας σε άλλους χώρους είναι μέτρα τα οποία ανάλογα με τη χρησιμότητά τους η κυβέρνηση θα τα εξετάζει “, συμπλήρωσε.

Υπάρχουν οριζόντια μέτρα στο τραπέζι

Όσον αφορά στο εάν υπάρχουν στο τραπέζι οριζόντια μέτρα είπε ότι “αυτή την ώρα η μεγάλη μάχη και η μεγάλη προσπάθεια γίνεται για να μην αλλάξουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του μίγματος βάση του οποίου προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία .Έχουμε τα δυσάρεστα από τις διασωληνώσεις, από τις απώλειες των συνανθρώπων μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανεμβολίαστοι έχουμε τα ευχάριστα και από το εμβολιαστικό κομμάτι”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.