Quantcast
Οικονόμου: Δεν εξετάζεται κανένα ενδεχόμενο επιβολής lockdown – Τι είπε για τις εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Δεν εξετάζεται κανένα ενδεχόμενο επιβολής lockdown – Τι είπε για τις εκκλησίες και τα σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

Δεν εξετάζεται κανένα ενδεχόμενο επιβολής lockdown όπως δεν εξετάζονται και επιπλέον υγειονομικά μέτρα στους εμβολιασμένους ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στην ερώτηση στο πόσο κατηγορηματικός μπορεί να είναι στο ότι δεν θα γίνει καθόλου lockdown στη χώρα ή στο ότι δεν θα γίνει στο μέλλον ο κ. Οικονόμου απάντησε τα εξής:

“Παραμένουμε σε αυτή τη στρατηγική που έχουμε εφαρμόσει. Αυτή είναι η στρατηγική. Αυτά είναι τα μέτρα. Προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και με την πρώτη και με την τρίτη δόση, μεγάλος αγώνας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνεχής προσπάθεια για την ενίσχυσή του με κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές και με γιατρούς αλλά και με την προσθήκη στη μάχη και των μονοκλωνικών φαρμάκων που θα αρχίσουν να χορηγούνται από το τέλος αυτής της εβδομάδας. Επίσης, έλεγχος και εφαρμογή των μέτρων που αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους σε όλους τους χώρους. Με αυτή τη στρατηγική προχωράμε για να μείνει η χώρα ανοιχτή, για να μείνει η οικονομία και η κοινωνία ανοιχτή και ταυτόχρονα για να περιορίσουμε, να ανασχέσουμε την έξαρση της πανδημίας και να σώσουμε όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούμε”.




Τι είπε ο Οικονόμου για τα rapid test στις εκκλησίες και τα πρόστιμα

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν σε περίπτωση παράβασης του μέτρου rapid test στις εκκλησίες θα τιμωρούνται με πρόστιμα μόνο οι πιστοί και ο υπεύθυνος της εκκλησίας ή μόνο οι πιστοί και γιατί δεν μπορεί να κάνει ελέγχους η εκκλησία.

“Με βάση τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει, οι πιστοί θα προσέρχονται σε θρησκευτικές λειτουργίες σε όλους τους ναούς με τεστ για τον κορονοϊό. Και η εκκλησία θα κάνει την δουλειά της με τον τρόπο που αυτή κρίνει ότι θα είναι αποτελεσματικός και δόκιμος και η κυβέρνηση και η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της θα κάνει τη δική της δουλειά για να έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε χωρίς εντάσεις και χωρίς να αναζητούμε προβλήματα εκεί που πάμε να δημιουργήσουμε λύσεις” τόνισε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε:

“Η έμφαση σε ό,τι αφορά τα rapid test στην εκκλησία πρέπει να δοθεί στο μήνυμα που και η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας έχει δώσει και ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος και η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών αλλά και η κυβέρνηση που το θεσμοθέτησε. Πρέπει για το επόμενο διάστημα, όσο διαρκεί αυτή πολύ μεγάλη ένταση της πανδημίας, όσοι πιστοί δεν είναι εμβολιασμένοι να πηγαίνουν με rapid test στις θρησκευτικές λειτουργίες. Εκεί να εστιάσουμε, να ακολουθήσουμε το πνεύμα του μηνύματος, να ακολουθήσουμε το κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου, να πειθαρχήσουμε στο θεσμικό πλαίσιο και στον νόμο του ελληνικού κράτους. Και από εκεί και πέρα η ελληνική Πολιτεία θα κάνει τη δουλειά της όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και εκεί όπως και η εκκλησία θα συνδράμει με τον δικό της τρόπο και με τον δικό της ρόλο”.

Σούπερ μάρκετ: Θα εφαρμοστεί το μέτρο του rαpid test;

Tέλος ρωτήθηκε πότε και εάν θα εφαρμοστεί το μέτρο του rαpid test στα σουπερ μάρκετ και πόσο εφικτό είναι αυτό να εφαρμοστεί.

“Για τα σούπερ μάρκετ ισχύουν συγκεκριμένα μέτρα όπως έχουν ανακοινωθεί” απάντησε και πρόσθεσε ” βρισκόμαστε στη φάση εφαρμογής αυτών των μέτρων, εάν κριθεί από την Επιτροπή ή εάν θεωρηθεί σκόπιμο και χρήσιμο να γίνει ο, τιδήποτε διαφορετικό θα το πληροφορηθείτε έγκαιρα, όπως πρέπει στην ώρα του. Καλό είναι να μείνουμε εστιασμένοι σε αυτά που ισχύουν διότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση”.

“Έχουμε ένα πλαίσιο μέτρων, έχουμε έναν ελεγκτικό μηχανισμό που υποστηρίζει την εφαρμογή τους και μια σταθερή στρατηγική εξισορροπιστική, ανοιχτή οικονομία και χώρα και ανάσχεση της δυναμικής της πανδημίας” συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.