Quantcast
Υγειονομικοί: 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική - Τα αιτήματα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Υγειονομικοί: 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική – Τα αιτήματα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στάση εργασίας πραγματοποιούν έως τις 3 μ.μ. οι υγειονομικοί στην Αττική και 24ωρη πανελλαδική απεργία στην περιφέρεια προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους για ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά θέματα.


Για το θέμα μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στην ΕΡΤ. Όπως είπε “πραγματικά η κατάσταση στην δημόσια υγεία είναι απελπιστική. Συνεχώς δεσμεύουμε χώρους για περιστατικά του κορονοϊού .Το προσωπικό δεν επαρκεί. Υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έχουμε χάσει 9.000 συναδέλφους το τελευταίο χρονικό διάστημα- 7000 βρίσκονται σε αναστολή και 2.000 είναι με συνταξιοδοτήσεις και το κενό αυτό δεν έχει αναπληρωθεί. Η δουλειά έχει αυξηθεί πάρα πολύ, το προσωπικό έχει εξαντληθεί, είναι κατακουρασμένο καθώς φοράει τη στολή προστασίας και τη βγάζει σε 8 ώρες”.

Εν συνεχεία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κάνουν σήμερα απεργία οι υγειονομικοί. Όπως είπε “θέλουμε ενίσχυση στο σύστημα υγείας γιατί χάνουμε 100 ανθρώπους την ημέρα και αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να σώσουμε τις ζωές αυτών των ασθενών. Ταυτόχρονα ζητάμε την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα “.
Επίσης εκτίμησε ότι “όλη η κοινωνία έχει αντιληφθεί πια ότι το επάγγελμα μας είναι ανθυγιεινό” και συνέχισε λέγοντας ότι παρόλο που υπάρχει σχετικό πόρισμα στο υπουργείο Εργασίας δεν προωθείται για να νομοθετηθεί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι μισθοί του κλάδου είναι πάρα πολύ χαμηλοί και ότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις εργασίας έκτακτων υπαλλήλων του κλάδου . Είναι 16 χιλιάδες υπάλληλοι που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες έως τον Μάρτιο . ” Είναι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή που πολεμάνε για να καλύπτουν τις πα΄γιες και διαρκείς ανα΄γκες και ζητάμε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το έργο τους και να μονιμοποιηθούν”, τόνισε με έμφαση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.