Quantcast
Πλεύρης: Μόνο με μοριακό τεστ το πιστοποιητικό νόσησης – Τι είπε για τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Μόνο με μοριακό τεστ το πιστοποιητικό νόσησης – Τι είπε για τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα

δημοσιεύτηκε:

Θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα πιστοποιητικά νόσησης για τους ανεμβολίαστους πολίτες, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά τη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων.

Όπως είπε ”μετά την πρόταση της Επιτροπής των ειδικών και με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί προκειμένου να υπάρχει πιστοποιητικό νόσησης δεν θα αρκεί το rapid test, αλλά θα πρέπει να γίνεται pcr -μοριακός έλεγχος . Όταν κάποιος είναι θετικός στον ιό είτε με self test είτε με rapid test μπορεί να μπαίνει στην καραντίνα. Αλλά για να μπορεί να έχει πιστοποιητικό νόσησης θα χρειάζεται να κάνει pcr .Αυτός είναι ένας καλύτερος έλεγχος για αυτούς που νοσούν. Να ξέρουμε ότι μέσω pcr έχει δηλωθεί, ότι έχουν νοσήσει με COVID”.

Θεματικά Χριστουγεννιάτικα πάρκα: Ποιοι θα μπορούν να τα επισκέπτονται

Επίσης, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στα θεματικά Χριστουγεννιάτικα Πάρκα. Όπως είπε, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής για τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα τα οποία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες ” θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτά μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Για δε τα ανήλικα τέκνα θα υπάρχει η διαδικασία όπως υπάρχει και στους κλειστούς χώρους της εστίασης να γίνεται με rapid test”.


Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.