Quantcast
Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί μονιμοποίησης 4.000 ιερέων - Η δήλωση Οικονόμου και η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ - enikonomia.gr
share

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί μονιμοποίησης 4.000 ιερέων – Η δήλωση Οικονόμου και η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

δημοσιεύτηκε:

Διαψεύδει η κυβέρνηση τη μονιμοποίηση 4.000 ιερέων. Για το θέμα τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας σε δήλωσή του ότι “τo ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί” και “οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας”.

«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: To ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας», αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η απάντηση Ηλιόπουλου για τους ιερείς

“Ο πανικός του κ. Οικονόμου είναι τέτοιος όπου έβγαλε απάντηση σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία δεν υπάρχει!” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, καθώς αρχικά στην ανακοίνωση με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφερόταν πως απαντά σε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που δεν έγινε ποτέ και γι’ αυτό ακολούθησε ορθή επανάληψη.

“Διαψεύδει τις διαρροές που η κυβέρνηση έδωσε στα φιλοκυβερνητικά μέσα για την μονιμοποίηση 4.000 ιερέων. Μέχρι σήμερα αποκαλούσαμε τον κ. Οικονόμου εθνικό ψεύτη. Μετά την τελευταία του ανακοίνωση και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι πολύ φτωχός για να περιγράψει το “βάθος” της πολιτικής του σκέψης.

Αφού μπήκατε στον κόπο κ. Οικονόμου θα μας απαντήσετε μήπως για ποιο λόγο οι σχεδόν 800 γιατροί που είναι σε λίστες αναμονής δεν έχουν προσληφθεί; Ρωτάμε ξανά γιατί την τελευταία φορά στην Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να απαντήσει” επισημαίνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης “Θεωρείο” της εφημερίδας “Καθημερινή” το θέμα της μονιμοποίησης 4.000 ιερέων “παγώνει” προς το παρόν και παραπέμπεται για αργότερα. Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην κυβέρνηση δεν είναι αρνητικοί επί της αρχής στο εκκλησιαστικό αίτημα, αλλά, παράλληλα, θεωρούν πως δεν είναι της παρούσης το συγκεκριμένο θέμα και μπορεί να συζητηθεί σε επόμενη φάση. Σύμφωνα με την στήλη, το κυριότερο κριτήριο που το αίτημα μπαίνει στο συρτάρι είναι η πανδημία, που αποτελεί –αυτή τη στιγμή– την πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι πρώτη φορά θα παραστεί πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.