Quantcast
«Παράθυρο» για rapid test και για εμβολιασμένους στις γιορτές – Θα το πληρώνουν μόνοι τους - enikonomia.gr
share

«Παράθυρο» για rapid test και για εμβολιασμένους στις γιορτές – Θα το πληρώνουν μόνοι τους

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι για να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους τις ημέρες των των γιορτών άφησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση εάν θα κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι για να μπαίνουν σε χώρους της εστίασης τις ημέρες των γιορτών απάντησε τα εξής:

“Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχτούμε ενδεχομένως για κάποιες από τις μέρες των εορτών, εκεί όπου θα παρατηρηθεί πολύ μεγάλη προσέλευση για διασκέδαση σε κλειστούς χώρους εάν κριθεί αναγκαίο ένα τέτοιο είδους μέτρο θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα”.

“Είναι πολύ χρήσιμο, δεδομένου της ευαισθησίας και ανησυχίας που υπάρχει, στα μηνύματα που εκπέμπουμε προς την κοινή γνώμη για το τι ισχύει ή για το τι ενδεχομένως να προστεθεί να είμαστε πολύ σαφείς, πολύ καθαροί και πολύ συγκεκριμένοι. Γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις θα γίνονται όταν υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα να ανακοινωθούν, έπειτα από εισηγήσεις των αρμοδίων από το υπουργείο Υγείας” συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Στο ερώτημα εάν θα επιβαρύνονται το rapid test οι εμβολιασμένοι είπε “αν κριθεί απαραίτητο να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα χρειαστεί να επισκεφθεί χώρους στους οποίους θα κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση του τεστ”.

Ο ίδιος απαντώντας αν είναι άδικο αυτό το μέτρο ανέφερε ότι η δυναμική της “Όμικρον” μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.