Quantcast
Εμβολιασμοί: Πράσινο φως για την τέταρτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους - enikonomia.gr
share

Εμβολιασμοί: Πράσινο φως για την τέταρτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

δημοσιεύτηκε:

«Πράσινο φως» για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους ανοσοκατεσταλμένους άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατά τη συνεδρίασή της.

Αποφασίστηκε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα μπορεί να κάνει την 4η δόση 3-6 μήνες μετά την τρίτη δόση.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμη και σήμερα.


Οι δηλώσεις Θεμιστοκλέους

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε στην ΕΡΤ, ίσως και σήμερα να ληφθούν οι αποφάσεις για την τέταρτη δόση του εμβολίου.
Όπως είπε , ” το πιθανότερο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να δώσει το πράσινο φως για τέταρτη δόση σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες ανοσοκατεσταλμένων .Είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει”.

Επίσης επεσήμανε ότι τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό δεν αναμένεται να υπάρξει. Όπως είπε” τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί ειδικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτήσει μια καινούργια δόση, τροποποιημένη δόση εμβολίου”, συμπλήρωσε.

“Η απόφαση για την τέταρτη δόση αναμένεται να ληφθεί σήμερα ή το αργότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Σήμερα θα ληφθεί η απόφαση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού .Τα συστήματα έχουν προετοιμαστεί”, συμπλήρωσε.

Επίσης ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει η τέταρτη δόση εμβολίου και σε τι απόσταση θα πρέπει να είναι από την τρίτη δόση. ” Θα μας το δώσει αυτό η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού σήμερα ή στην επόμενη συνεδρίαση της”, απάντησε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.