Quantcast
Aνοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων – Τι είπε ο Οικονόμου - enikonomia.gr
share

Aνοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων – Τι είπε ο Οικονόμου

δημοσιεύτηκε:

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να αρθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό άφησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν θα εισηγηθεί αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση προς την Επιτροπή τη χαλάρωση των μέτρων, όπως για παράδειγμα την επανέναρξη της μουσικής στην εστίαση ή εάν είναι πολύ νωρίς για να γίνει αυτό , απάντησε: “Θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη τα δεδομένα. Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής που είμαι σίγουρος ότι θα σταθμίσει τα δεδομένα που θα έχει στα χέρια της και αντίστοιχα θα αποφασίσουμε”.

Ποιοι εμβολιασμένοι χάνουν στις 31 Ιανουαρίου το πιστοποιητικό

Επίσης μίλησε και για το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού . Όπως είπε “μέχρι τις 31 Ιανουαρίου όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με τα διαδοχικά εμβόλια, δύο διαδοχικά εμβόλια ή 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με το μονοδοσικό εμβόλιο θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν και θα χάνουν τα όλα τα προνόμια των εμβολιασμένων”.

Για τις καταλήψεις

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε εάν η ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση αφορά και στις καταλήψεις. “Η Αρχή Προστασίας δήλωσε με ανακοίνωσή της ότι τα τεχνικά ζητήματα τα οποία υπήρχαν και βάσει των οποίων είχαν διατυπωθεί κάποιες ενστάσεις επιλύθηκαν ή επιλύονται. Είναι και μια απάντηση σε όσους κατά καιρούς είχαν επικαλεστεί και διάφορα …για σκάνδαλο μεγατόνων σε ό,τι αφορά την διαρροή προσωπικών δεδομένων για τηλεκπαίδευση και άλλα διάφορα τέτοια που είχαμε ακούσει το προηγούμενο διάστημα και πολύ πρόσφατα από την αξιωματική αντιπολίτευση” τόνισε και πρόσθεσε ότι “σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις είναι πολύ συγκεκριμένο το πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να γίνει δια ζώσης εκπαίδευση εξαιτίας μιας κατάληψης. Πάμε αμέσως στην τηλεκπαίδευση, όπου γίνεται η διδασκαλία μέσω της τηλεκπαίδευσης. Και όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτή παίρνουν τις απουσίες που προβλέπονται”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.