Quantcast
Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών: Θα μπορεί να ρυθμιστεί το πρόστιμο; - Τι είπε ο Οικονόμου - enikonomia.gr
share

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών: Θα μπορεί να ρυθμιστεί το πρόστιμο; – Τι είπε ο Οικονόμου

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα πληρώνεται εφάπαξ το πρόστιμο των 100 ευρώ από τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών ή εάν αυτό θα μπορεί να εξοφληθεί σε 10 δόσεις προς την εφορία ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
“Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει διαδικασία ρυθμίσεων. Αυτό το πρόστιμο είτε θα πληρώνεται είτε θα βεβαιώνεται στην εφορία”, απάντησε και πρόσθεσε ότι εάν δεν πληρώνει ο ανεμβολίαστος πολίτης το πρόστιμο τότε θα δεν θα μπορεί να πάρει την ενημερότητά του.

“Θα έχουν προσαυξήσεις όσοι δεν πληρώνουν το πρόστιμο και αυτό θα αφορά σε όλους εκείνους τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και για όσο καιρό θα παραμένουν ανεμβολίαστοι”, σημείωσε.

Μέχρι πότε θα εφαρμόζεται αυτό το μέτρο του προστίμου

Στην συνέχεια ρωτήθηκε μέχρι πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο του προστίμου.

“Αυτό θα προσδιοριστεί ανάλογα με το πόσο υπάρχει ανάγκη να αυξάνουμε συνεχώς την εμβολιαστική κάλυψη, με το πόσο θα είναι σε ισχύ τα μέτρα για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Δεν είναι κάτι που μπορεί να προσδιοριστεί τώρα” απάντησε και τόνισε ότι δεν είναι κάτι το οποίο θα κρατήσει 2 ή 3 μήνες αλλά δεν μπορεί και κάποιος να πει κάτι επί αυτού αυτή τη χρονική στιγμή.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι “αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποια απάντηση για το πόσο μπορεί να πάει αυτό .Μπορεί η ανάγκη προστασίας από τον ιό και η ανάγκη το να αυξάνουμε συνεχώς την εμβολιαστική κάλυψη ή να έχουμε και συγκεκριμένα μέτρα που θα επιτρέπουν την πρόσβαση των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων με διαφορετικούς όρους να μας αναγκάσουν να κρατήσει παραπάνω το μέτρο”.
Θα υπάρξουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα ;
Στην ερώτηση εάν ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τους άνω των 60 που θα εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται είπε ότι “σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανεξαρτήτως ηλικίας που ισχύουν οριζόντια. Ισχύουν τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Εάν μας εισηγηθεί η Επιτροπή ειδικών ή εάν θεωρηθεί ανάλογα με την δυναμική εξέλιξη της πανδημίας ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν ενδέχεται να υπάρξει πιο ασφυκτικό πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους πολίτες δηλαδή να πηγαίνουν μόνο σούπερ μάρκετ και σε φαρμακείο και πουθενά αλλού , όπως στην Αυστρία. ” Σε αυτή τη φάση δεν έχουμε συζητήσει κάτι παραπάνω σε ό, τι αφορά το πλαίσιο”, απάντησε και επανέλαβε ότι ” αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι άλλο στο τραπέζι παρά το γεγονός ότι η πρόκληση της αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης είναι διαρκής “.

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα
Μεταξύ άλλων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθούν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Όπως είπε “αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών. Θα σταθμίσει και τα μεγέθη της πανδημίας και τη γενικότερη επιρροή που μπορεί να έχουν οι αποφάσεις της αντανακλαστικά σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που είμαστε τώρα στην πανδημία .Θα ακούσουμε τους ειδικούς “.
“Και θα δούμε εάν θα πάμε σε μια περαιτέρω παράταση για μια εβδομάδα ακόμα ή σε κάποια χαλάρωση από αυτά τα μέτρα, όπως στo ωράριo λειτουργίας και επιστροφή της μουσικής στην εστίαση”, συμπλήρωσε και τόνισε ” Θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα πούμε την γνώμη μας για τα μέτρα “.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.