Quantcast
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για σεξουαλική παρενόχληση - #MeToo - enikonomia.gr
share

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για σεξουαλική παρενόχληση – #MeToo

δημοσιεύτηκε:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει απερίφραστα όλες τις μορφές σεξουαλικής βίας, ενώ αποδοκιμάζει την ευκολία με την οποία γίνονται ανεκτές οι πράξεις αυτές.

Οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν σε τοποθετήσεις τους ότι στις βασικές δράσεις για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης θα πρέπει να περιληφθούν η αντιμετώπιση των θεμάτων της ανεπαρκούς καταγγελίας και του κοινωνικού στιγματισμού, η καθιέρωση διαδικασιών λογοδοσίας στον χώρο εργασίας, η ενεργός συμμετοχή ανδρών και αγοριών στην πρόληψη της βίας και η δράση για την αντιμετώπιση αναδυόμενων μορφών βίας, π.χ. στον κυβερνοχώρο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να καταστεί υποχρεωτική για τα μέλη του η εκπαίδευση για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Εκφράζοντας τη λύπη τους επειδή τα ισχύοντα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης «δεν είναι αρκετά ισχυρά», οι ευρωβουλευτές ζήτησαν να γίνει υποχρεωτική για όλους η εκπαίδευση τους σε τέτοια θέματα και μάλιστα «το συντομότερο δυνατόν».

Στην περίπτωση που κάποιος ευρωβουλευτής αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατάρτισης, μπορεί να του επιβληθούν κυρώσεις.

«Προφανώς, τα εθελοντικά μέτρα δεν αρκούν», τόνισε η Αυστριακή Έβελιν Ρέγκνερ, του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. «Ναι, το #MeToo άλλαξε πολλά πράγματα (…) αλλά όχι αρκετά. Ακόμη και εδώ στο κοινοβούλιο, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με σιγή και τα μέτρα που επρόκειτο να ληφθούν δεν εφαρμόστηκαν», σχολίασε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Τέρι Ράιντκε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.