Quantcast
Κακοκαιρία "Έλπις": Ποιοι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “Έλπις”: Ποιοι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί

δημοσιεύτηκε:

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα και αύριο, Τρίτη όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, (ΚΔΗΦ) σε πολλές περιφέρειες της χώρας λόγω της κακοκαιρίας “Έλπις” .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι Περιφέρειες αυτές είναι οι εξής:

· Αττικής

· Κρήτης

· Κυκλάδων

Καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες:

· Κιλκίς

· Λήμνου

· Βοιωτίας

· Εύβοιας

· Φθιώτιδας

· Φλώρινας

· Κορινθίας.

Εκτός των ανωτέρω, όπου η τοπική αυτοδιοίκηση ανακοινώνει, λόγω της έντονης κακοκαιρίας, την αναστολή λειτουργίας δομών προσχολικής αγωγής ή και μονάδων πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η ίδια απόφαση καταλαμβάνει και την αναστολή των δομών που προσδιορίζει η παρούσα απόφαση, ακόμα και αν δεν ορίζεται σαφώς στην ανακοίνωση.
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Κύριο μέλημα μας είναι πάντα η διαφύλαξή της υγείας και η ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων. Γι’ αυτό και εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν, αναστέλλουμε για τις επόμενες δύο μέρες, την λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και των ΚΔΗΔ, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Προστατεύουμε όλους τους συμπολίτες μας».

Τα σχολεία στην Αττική

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου αλλά και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής λόγω του ψυχρού κύματος της κακοκαιρίας.

” Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται. Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας”, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί σταθμοί σε:
-Τήνο

Στον Δήμο Τήνου ο Δήμαρχος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης σήμερα Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων και των ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών που εμποδίζουν τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αερισμός αιθουσών, προαυλισμός κτλ) καθώς και για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν.

-Νάξο

Επίσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

-Μύκονο

Με αίσθημα ευθύνης ενόψει της κακοκαιρίας που ήδη πλήττει το νησί μας και που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενημερώνω γονείς και μαθητές όλης της σχολικής μας κοινότητας ότι σήμερα Δευτέρα 24/1/2021 και αύριο Τρίτη 25/1/2021 τα σχολεία στη Μύκονο θα παραμείνουν κλειστά δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

-Σαντορίνη

Με απόφαση του Δημάρχου Θήρας αναστέλλεται η λειτουργία των Εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θήρας, για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν αναγγελθεί για την ημέρα αυτή και της επικινδυνότητας που επάγονται στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία τους.

-Μήλο

Με απόφαση του Δημάρχου Μήλου κ. Μανώλη Μικέλη αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην περιφέρεια του Δήμου Μήλου, καθώς και οι δομές ΚΔΑΠ και Παιδικός Σταθμός του Δήμου σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών και του Δημοτικού Σταδίου Μήλου, μέχρι νεωτέρας. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους του νησιού! Να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις!

-Αμοργό

Με απόφαση του Δημάρχου Αμοργού Ελευθερίου Καραΐσκου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού σήμερα Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.
-Ναύπλιο
Ο Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων για τις 24 και 25 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ναύπλιο θα είναι ανοιχτοί.
-Κόρινθο
Κλειστές θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) σήμερα Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.
-Λουτράκι
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου, σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 λόγω των καιρικών προγνώσεων ισχυρών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις που θα προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς» και αναμένεται να επηρεάσουν τον Δήμο μας | και ενόψει των νέων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων(διδασκαλία με ανοικτά παράθυρα κ.λπ.) λόγω COVID-19. Για την επόμενη ημέρα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα επανεξεταστούν οι καιρικές συνθήκες και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.
ΚΡΗΤΗ
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19. H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
-Ηράκλειο
Στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και στον Δήμο Φαιστού (όλες οι σχολικές μονάδες)
Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
-Ρέθυμνο
Σε όλο τον Νομό Ρεθύμνου κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σήμερα Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.
Στον Δήμο Μυλοποτάμου και Ανωγείων κλειστά θα παραμείνουν και τα νηπιαγωγεία και οι Βρεφικοί-Παιδικοί σταθμοί.
-Λασίθι
Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα Δευτέρα (24 Ιανουαρίου), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Αγίου Νικολάου.
Παράλληλα, με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Σητείας θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.
-Χανιά
Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.
Επίσης, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
-Φθιώτιδα
Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, σε συνεννόηση με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, τα σχολεία δε θα ανοίξουν σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.
-Λιβαδειά
Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι εξαιτίας του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.
-Εύβοια
Τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων από σήμερα Δευτέρα 24/01/2022 έως και Τετάρτη 26/01/2022 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, αποφάσισε ο Δήμαρχος Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί και πρόκειται να ενταθούν με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, για την ασφάλεια των μαθητών. Ο Δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
-Πήλιο
Ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
-Φλώρινα
Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας, καθώς και τα ΚΔΑΠμΕΑ και ΚΔΑΠ Φλαμπούρου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της μη ολοκλήρωσης του δευτεροβάθμιου ελέγχου των κτηρίων.
-Κιλκίς
Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) θα μείνουν κλειστές εξαιτίας της επικράτησης ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ.
-Γρεβενά
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
-Ρόδο
Την αναστολή λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου αποφάσισε ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης
ΑΙΓΑΙΟ
-Λέσβο
Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα είναι κλειστά σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου. Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.
-Σάμο
Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί Βρεφονηπιακοί καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί της Σάμου, μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, «Ελπίς», που εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την χώρα το επόμενο διάστημα. Οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες σήμερα Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/01/2022, για την προστασία της υγείας και την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.