Quantcast
Κακοκαιρία “Ελπίς”: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης - enikonomia.gr
share

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι έως το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί ηλεκτροδότηση στις περισσότερες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς” εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, “έως το βράδυ εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί. Να σημειωθεί ότι σε όλα τα βόρεια προάστια όπως στον Δήμο Διονύσου, στον δήμο της Κηφισιάς όπου είχε εντοπιστεί ο κύριος όγκος των διακοπών ρεύματος κατά τη “Μήδεια”, φέτος παρουσιάστηκαν πολύ λίγα προβλήματα, πλην τμήματος σε γραμμή μέσης τάσης στον Διόνυσο και μεμονωμένα περιστατικά στον Άγιο Στέφανο που όμως αποκαταστάθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες . Η αιτία των περιστατικών στις περιοχές είναι οι εκτεταμένες βαθιές κλαδεύσεις που είχαν πραγματοποιηθεί εγκαίρως”.

“Αυτή τη στιγμή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, της Πολιτικής Προστασίας , των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μάχονται ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι “, πρόσθεσε.

Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες

Για το θέμα της ηλεκτροδότησης μίλησε και ο Διευθύνων Σύμβουλος Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.
Όπως είπε “αυτή τη στιγμή με τη βοήθεια της πολιτικής προστασίας, ελικόπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό μας επιθεωρεί γραμμές μέσης τάσης σε δύσβατα σημεία της Ανατολικής Αττικής ώστε να εντοπίσει τα τυχόν σημεία με βλάβες και να δώσουμε κατάλληλες προτεραιότητες πρόσβασης”.
Oι βλάβες ανά περιοχή

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο θέμα των βλαβών.
-Στα νησιά οι βλάβες έχουν διορθωθεί όλες πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο και τα Χανιά, σε τμήμα ενός χωριού στην Νάξο και σε μια τουριστική περιοχή στην Σέριφο.

-Στην Κεντρική Ελλάδα έχουμε βλάβες στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και σε τέσσερις οικισμούς στην Λιβαδειά, έναν στη Θήβα και έναν στη Βοιωτία , περί τους 10 στην Αταλάντη. Στην Εύβοια είναι περί τους 6 οικισμούς και στη Νότια Εύβοια περί τους 15 .Το μεγαλύτερο μέρος τους θα αποκατασταθεί έως το βράδυ.

-Σε ό,τι αφορά την Αττική, αυτή τη στιγμή επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές .Ο λόγος είναι ότι οι εκτεταμένες κλαδεύσεις σε περιοχές σμίξεις οικισμών με δασικό οικοσύστημα αλλά και η άμεση αντιμετώπιση πολλών βλαβών τη στιγμή που εμφανίζονται.

-Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν όχι στο σύνολο τους αλλά σε επίπεδο γειτονιάς προβλήματα ηλεκτροδότησης, περιοχές σε Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι.

Ηλεκτροδότηση: Σε ποιες περιοχές έχει αποκατασταθεί

Μεταξύ άλλων ανέφερε τις περιοχές στις οποίες έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

“Αποκαθίσταται στο παλαιό Ψυχικό και τη Φιλοθέη. Πιο εκτεταμένα προβλήματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα: Νέα Μάκρη , Πικέρμι , Γραμματικό , Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο , Κάτω Σούλι, Μαραθώνα , Καλύβια και Κερατέα όπου εκεί η κατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της πολύ δύσκολης πρόσβασης στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα”.

“Η εκτίμηση είναι ότι από χθες το βράδυ έως σήμερα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% το ποσοστό των περιοχών που δεν είχε ρεύμα . Στόχος είναι να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης εντός της ημέρας. Θα σας ενημερώσουμε στις 6 απόγευμα και στις 11 το βράδυ για τη σχετική πρόοδο .Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία θα συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να δώσουμε ρεύμα σε κάθε σπίτι , σε όλη την Ελλάδα”, κατέληξε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.