Quantcast
COVID-19 και Ευρώπη: Οι προκλήσεις και οι αλλαγές που φέρνει – Η διαδικτυακή εκδήλωση του enikos.gr - enikonomia.gr
share

COVID-19 και Ευρώπη: Οι προκλήσεις και οι αλλαγές που φέρνει – Η διαδικτυακή εκδήλωση του enikos.gr

δημοσιεύτηκε:

Εκδήλωση με θέμα “COVID-19 και Ευρώπη: Οι προκλήσεις και οι αλλαγές που φέρνει” διοργάνωσε το enikos.gr στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, αλλά και δύο πολίτες: η καθηγήτρια Αγγλικών, Ειρήνη Πολυκρέτη, η οποία διδάσκει στο 1ο Γενικό Λύκειο Μεταμόρφωσης, που φέτος έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Σχολείο Πρέσβεις” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και η Κατερίνα Κουβέλη, η οποία συμμετείχε στη δεύτερη ομάδα Ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο της Διάσκεψης, η τελευταία συνάντηση της οποίας έγινε στη Φλωρεντία.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες μέσω της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης μπορούν να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για το αύριο στην Ευρώπη και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ετέθη το θέμα της υγείας και κυρίως της πανδημίας. Κρίνεται ότι σήμερα είναι μια χρονική στιγμή κατά την οποία μπορεί να γίνει μια αποτίμηση της προσπάθειας που έγινε από την Ευρώπη, ενώ μπορούμε να δούμε και τις προκλήσεις για την επόμενη ημέρα. Παράλληλα, οι ευρωβουλευτές και οι πολίτες συζήτησαν για τον μηχανισμό που πρέπει να αναπτύξει η ΕΕ για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.