Quantcast
Μειώθηκε κατά 409 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Μειώθηκε κατά 409 εκατ. ευρώ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

Μειωμένες κατά 409 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση τον στόχο ήταν οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων την περίοδο Ιανουάριος-Απρίλιος 2015.

Έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2015, προκύπτει ότι «οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχουν διαμορφωθεί συνολικά σε 821 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένες κατά 409 εκατομμύρια σε σχέση με τον στόχο».

Το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου για την πορεία υλοποίησης δράσεων του ΕΣΠΑ στον τομέα του Πολιτισμού.

Ειδικότερα, για τις πληρωμές στον τομέα του Πολιτισμού του εκτελούμενους Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2015 του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι ανέρχονται σε 23 εκατομμύρια ευρώ για την ίδια περίοδο (Ιανουάριος-Απρίλιος 2015).

«Η διαμόρφωση των ανωτέρω δαπανών σε επίπεδα χαμηλότερα του στόχου, οφείλεται κυρίως στην αναδιάρθρωση του ταμειακού προγραμματισμού με βάση τις επικρατούσες ταμειακές συνθήκες», αναφέρει ο κ. Μάρδας και προσθέτει: «εκτιμάται ότι μετά την ομαλοποίηση των ταμειακών συνθηκών, οι δαπάνες θα επανέλθουν στα επίπεδα των στόχων του προϋπολογισμού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.